/ Blogok / / Házi blog♡

Házi blog♡

Sziasztok!:) A blogomnak nincs fő témája...lesznek benne receptek, élmény beszámolók, kreatív ötletek, vagy szépségápolással kapcsolatos tippek...remélem tetszeni fog;)
Jó olvasást!;)

Emi2003 2015.06.16. - 17:28 39048 látogatás 29 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Élménybeszámoló 1.

2015-07-26 07:27:36

9. rész


A mai nap szeretnék egy kicsit a Balatonnál töltött 3 napról írni.     Miután a szüleim elválltak sosem megyünk külföldre, ami eleinte zavart, de most már kezdem jobban átlátni a dolgokat, és ez álltan jobban megérteni hogy nem lehet mindig mindent.......


Én amióta az eszemet tudom meg van a mamáméknak a a kedves kis nyaralója Balatonszabadiban.  Nem egy nagy puccos nyaraló, inkább egy visszafogott, de pihenésre, és kikapcsolódásra tökéletes kis hely. Mi álltalában a nyáron 2-3 alkalommal kb 1 hétre ugrunk le hogy egy kicsit strandolhassunk végre.


Legutóbb múlt hét kedden mentünk le, és pénteken jöttünk haza. Mivel elég későn értünk haza ezért kedden a lepakoláson kívűl semmi egyebet nem csinálltunk. Aztán szerdán azaz másnap reggeli után gyorsan lementünk a balatonra, és nagyjából az egész napot ott töltöttük:)


Majd csütörtökön amikor egy kicsit le hült a levegő bementünk a városba nézelődni, aztán este étteremben vacsoráztunk majd tovább sétálgattunk a nyüzsgő városban. Aztán elérkeztünk este a balaton partra amikor is a nővéremnek az a jó ötlete támadt hogy szaladjunk el a fürdőruhánkért és menyjünk be fürdeni.  Anyukám szerencsére beleegyezett úgyhogy gyorsan átöltöztünk és bementünk a vÍzbe, ami egyébként nagyon meleg volt így este szóval kifejezetten kellemes volt egy kis pancsolás:)


Aztán ismét jó későn haza értünk és rögtön elaludtunk. Majd másnap megint le mentünk strandolni, és a rettentő forróságnak köszönhetően brutálisan leégett az arcom:D


Miútán meguntuk a fürdést vissza mentünk a nyaralóba és együtt kitakarítottuk, hogy azzal már ne legyen gond. Aztán mikor ezzel is megvoltunk bepakoltunk és elindultunk haza:)


Jó volt ez a néhány nap a Balatonon, és azt hiszem egyenlőre nem kell nekem külföld mert ez a hely is különleges, és csodaszép:)


U.I: Ma táborba megyek szóval 1 hétig semmi bejegyzés nem lesz viszont mivel nagyon sok barátom, illetve osztálytársam ott lesz ezért nagyon emlékezetesnek ígérkezik ez a hét is:)  Úgyhogy nemsokára ismét egy élménybeszámolóval jövök:)


Köszi hogy elolvastátok, jó pihenést és nyaralást kívánok:)


 Hozzászólások száma: (0)

Bejelentés

2015-07-17 06:48:03

8. rész


Most semmi egyebet nem szeretnék mondani csak azt hogy a blog módosítva lett.


Megváltoztattam a címet, és kicsit a blog leírását is.


Miért?  Hát azért mert a régi cím azt fedte hogy a SULIS élményeket írom le, ez viszont nem teljesen így van,  mert nem csak a suliban történt dolgokról szeretnék nektek írni, hanem minden egyéb élményről amit a barátaimmal/ osztálytársaimmal éltem át:)


Köszi hogy elolvastátok:)


Hozzászólások száma: (0)

Barátok

2015-07-13 17:42:29

7. rész


Gyűjtöttem barátokról szóló idézeteket,  mivel nagyon fontosak számomra a barátaim:)


Idézetek:


A barátok meghallgatják azt amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is amit nem mondasz.


A legjobb barát akkor érkezik amikor mindenki elment.


A legjobb barát tudja a gyenge pontodat, mégse használlja fel ellened.


A legjobb  barátok azok akik  tudják hogy mennyire idióta vagy, de mégis mernek nyilvánosan mutatkozni veled.


Az igaz barát akkor is segít, amikor te azt észre sem veszed.


A barátok az álltalunk választott család.


A barátok olyanok mint a csillagok, nem mindig láthatod őket, mégis tudod  hogy ott vannak.


Az igazi barátok nem engedik hogy egyedül csinállj hülyeséget, inkább veled tartanak.


Két barát attól fogva számít igaz barátnak, amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csöndet.


Sok ember fog ki- és besétálni az életedbe, de csak az igaz barát hagy lábnyomot a szívedbe.


Remélem tetszett valamelyik:)


Köszi hogy elolvastad:)  


 


 


    


Hozzászólások száma: (0)

Semmi extra:)

2015-07-12 20:56:25

6. rész


Úgy gondoltam hogy ma nem egy nagyobb és bonyolultabb témáról fogok írni, hanem hogy egy kicsit mégjobban megismerjetek, ma a kedvenceimről fogok bejegyzést készíteni:)                                         Ez nem egy olyan bejegyzés amiről ha lemarad az ember akkor sokat veszít, de azért gondoltam hogy valakit ez is érdekelhet:)


Hozzá szeretném tenni hogy szeretnék tőletek egy kis inspirációt kérni a további bejegyzéseimhez, úgyhogy ha van valami ötletetek hogy miről írjak a továbbiakban akkor azokat várom kommentbe:)


 


Kedvenceim:


Random:


Kedvenc szín?  Lehet hogy a horoszkópomnak köszönhető, (ami egyébként a halak,) nagyon közel áll hozzám a víz.  És itt nem a csapvízre gondolok:D Hanem pl: a tengerre, folyókra .    Úgyhogy lehet hogy ez az oka annak hogy nagyon szeretem a kék összes árnyalatát, és az egyéb rideg színeket.


Kedvenc állat?   Már egész kiskoromban sem értettem hogy hogy lehet minden lánynak a ló, meg a nyuszi a kedvenc álltata:s Furcsa volt, mert én meg szinte utáltam ezeket az állatokat.  Én inkább a vadállatokat szeretem mint pl: a farkast, vagy a medvéket.


Kedvenc tantárgy?  Ha suliról van szó akkor álltalában elmegy az életkedvem, de azért nekem is van kedvenc tantárgyam:) Mivel jó vagyok tesiből ezért azt is nagyon szeretem, viszont rajzolni is szeretek (és tudok is) szóval az is közel áll hozzám:)


Kedvenc étel? Sajnos ha kajákról van szó akkor elég finnyás, és válogatós vagyok, de ez van! Főként a húsokkal van gondom, mert ha pl a pörköltben meg látok egy ici pici zsírdarabot akkor rosszul leszek és nem eszem meg:(  ( ezt azzal szoktam orvosolni hogy csak szaftot teszek rá:))      Ezek után gondolom elég fura lesz hogy ha azt mondom hogy a Gyros a kedvenc kajám:) de igen a Gyros:)


Kedvenc ital? Italok terén nem vagyok annyira válogatós, de azért nem iszok meg mindent:)  Főként a gyümölgy leveket szeretem, sióóóóóó:)


VÉGE


Most jöjjenek a fontosabb kedvencek:)


Kedvenc zene szám? Zene téren nem vagyok válogatós, igazából bármit bármilyen formában meghallgatok, de azért nem garantálom hogy tetszeni fog.  Szeretem a pörgős számokat amire lehet táncolni.


Kedvenc előadó? Hatalamas mega giga avicii fan vagyok:D Az össszes számát imádom, és éjjel nappal tudnám  hallgatni:)   Nagyon tetszik az a stílus amiben ő  a zenéit csinbállja úgyhogy szupper:)


Kedvenc film típus? Imádom az ojan filmeket amin lehet jó sokat izgulni. Nem is tudom hogy az ilyen filmeknek van e külön neve de mindenesetre nagyon szeretem az ilyen filmeket. Ezek mellett szeretem az akció filmeket is.


Kedvenc film?  Nagyon szeretem a Beavatott című filmet, nekem nagyon tetszik:)  De ami még nagyon tetszett az a Futótűz volt.


Kedvenc író? Talán nem véletlen hogy miútán nagy sikert aratott nálam a Beavatott című film, rögtön el is olvastam a könyvet. És mivel nagyon tetszett a könyv ezért nagyon megszerettem Veronica Roth stílusát. Szóval ő a kedvenc íróm:)


Kedvenc fiú, illetve lány név?  Lehet hogy furcsa de nekem minden névről eszembe jut egy szín, és valamiért azok a nevek tetszenek nekem amikről a kék szín jut eszebe, de természetesen vannak kivételek Fiú: Zalán, Olivér   Lány: Kamilla, Vanda, Fruzsina


Kedvenc sport? Nekem nagyon bejönnek a csapatsportok, mint pl: kézilabda, kosárlabda, de akármilyen fura nekem még a foci is tetszik:)  Ezek mellett nekem nagyon tetszik a hip-hop is:)


Azt hiszem ennyi lettem volna mára:) 


Köszönöm hogy elolvastátok:)


Várom az ötleteket kommantbe:) (Bármi jöhet)Avicii:)


Ha valaki esetleg meghallgatja  a számait az írjon kommentbe hogy neki hogy tetszett:)


 


Hozzászólások száma: (1)

Elfogadni önmagunkat??!!

2015-07-10 15:12:51


5. rész


Ma már kb minden lányt az tesz magabiztossá hogy ha van rajta egy kg smink és 20 cm-es magassarkúban járkál ide-oda.                                         Mert a sminktől szép lesz az arcod, a magasassarkútól pedig hosszabbnak tűnik majd a lábad.  Egy szóval szebb és csinosabb leszel ezektől a dolgoktól


De mi van ha leveszed a cipődet és lemosod a sminket?


Az lesz hogy ugyanaz a lány leszel aki voltál és nem pedig egy Barbie baba.                                                                                                                           Szerintem mindenki talál magában hibákat.  És itt most nem csak a belső hanem a külső hibákra gondolok.  Mert valakinek pl: nem tetszik a lába mert rövid, valakinek  van egy kis pocakja, valakinek meg mondjuk van egy feltűnő anyajegy az arcán.


És???????????


Sokszor nem értem hogy miért akar mindenki ugyanojan lenni?  Miért akar mindenki átlagos lenni?   Mert én úgy veszem észre hogy ma már mindenki szerint az a szép és ideális ha mindenki olyan mint fogpiszkáló, az alakja pedig olyan mint egy deszkáé!!!


És mamár mindenki próbál ilyen lenni, mert a sminktől hip hop barbie arcod lesz, a cipő meg segít hogy szép vékony lábad legyen!


De szerintem ezektől a dolgoktól mindössze néhány órára leszel boldog mert ha belenézel a tükörbe smink, és cipő nélkül akkor máris azt gondolod magadról hogy ronda vagy. És szerintem ennek fő oka az is hogy ma már minden újság címlapján egy csontváz mosolyog vissza ránk aki azt akarja hogy te is ilyen legyél!!!


És lehet hogy boldogabbnak tűnsz majd jó sok sminkel az arcodon meg 20cm-es magassarkúval a lábadon, de sajnos amíg nem tudod elfogadni magad kívűl belül olyannak amilyen vagy addig sajnos sosem leszel/ lehetsz teljesen boldog!!!


Úgyhogy ha van egy kis eszed akkor leteszed a sminket  és kimész úgy az utcára hogy a saját külsődet lássák az emberek és ne pedig egy  utánzatot!


Mert régen max az ikrek néztek ki ugyanúgy, de most már felszállok egy buszra ás 600 ugyanolyan mű külsőt látok!!!!   Senkinek sem kell megváltoztatnia a külsejét ahoz hogy elfogadják az emberek, mert mindenki elfog fogadni úgy hogy önmagad vagy és nem pedig egy  barbie baba utánzat!


Minden ember attól szép hogy egyedi!


Ha nem tanulod meg elfogadni önmagad akkor egy idő után önbizalom hiányod is lehet:(


 


                                                


Hozzászólások száma: (0)

Különcök?

2015-07-07 05:56:25

4. rész


Ma egy kicsit a különcökről szeretnék beszéllni.      Szerintem minden suliban, sőt minden osztályban vannak különcök. De nem is biztos hogy több, az is lehet hogy csak 1.   Én sosem voltam különc, úgyhogy nem tudom hogy milyen lehet, de azért sokszor próbálom magam egy ilyen gyerek helyébe képzelni és elgondolkozni azon hogy milyen nehéz gyerekkora is lehet.


Az én osztályomban is van egy fiú akit mindenki bánt, és csúfol csak mert nem egy átlagos gyerek.  Szerintem nincs nagy baj azzal hogy valaki más mint a többiek, de ennek elllenére az ilyen embereket mindig bántják és kiközösítik.


Az én évfolyamtársaim között is van két lány akiket mindenki lenéz és bánt azért mert nem olyan szépek, és kicsit visszahúzódók. Őket pl mikor csapatot kell választani utóljára hagyják.  Vagy mikor tesi órán párba kell állni nekik nincsen párja:(  Én próbálok minél többet beszélgetni az ilyen gyerekekkel mert biztos vagyok benne hogy a sok rossz emlék, és bántás miatt már alíg van önbizalmuk:(


Ma már szerintem mindenkit lehet valami hülyeségért piszkállni pl: egy kicsit duci az illető, vagy épp sovány, de lehet hogy nagyon magas, vagy aránytalan mondjuk a szeme az orrához képest, és még sorolhatnám....... de azt senki sem veszi észre hogy ezek mind csak külsőségek!!!!!


Szerintem senki sem tehet arról hogy milyen testbe születik, és az elég gonosz sőt undorító dolog is hogy valakit felelőségre vonnak azért mert nem tartozik a "Világ szépe" kategóriába.


Sokszor beleesünk abba a hibába hogy első látásra próbálunk ítélkezni, pl: mikor meglátunk egy kövér embert akinek nem olyan hibátlan és szép az arca, és akkor ő már biztos egy rossz ember, pedig sokszor az ilyen eberekkel lehet igazán jót  beszélgetni, és sokszor ha megismerjük őket jobban kiderül hogy sokkal normálisabbak mint tökéletes alakú gyönyörűszép emberek. Persze ez sem mindig van így, és most nem akarom bántani a kicsit szebb embereket csak felhoztam egy példát:)


A kiközösítés egy nagyon rossz dolog és amikor csúfolunk vagy épp be akarunk szólni valakinek akkor szerintem mielőtt megtennénk képzeljük magunkat egy kicsit az ő helyébe és gondolkodjunk el azon hogy nekünk jól esne hogyha olyat mondanának nekünk amit épp mi akartunk mondani másnak?


Nekünk jól esne?Hozzászólások száma: (6)

Még egy kicsit rólam

2015-06-19 23:03:40

3. rész


Az előző részben írtam ugyan magamról, de nem fejtettem ki bővebben azt amit a sportról illetve a zenéről írtam. Ma ezt szeretném megtenni.


Tehát a zene:)   Jelenleg hegedülni tanulok amit 4 éve csinálok. Eléggé a szívemhez nőtt ez a hangszer úgyhogy nem tervezem abbahagyni. A sulinkhoz tartozik a zene iskola is ahol én tanulok. A tanárommal jól kijövök, kedves és türelmes. Szerintem nagyon jól tanít.


Annak ellenére hogy nagyon szeretem ezt a hangszert nem vagyok benne biztos hogy én ezt fogom csinállni egész életemben. Persze nekem még bőven van időm eldönteni hogy mit szeretnék csinállni, csak azért néha elgondolkozok ezen is:)


Sport:  Mint írtam az előző részben,én 1,5 évig kézilabdáztam. A kézilabda úgy jött hogy a nagypapám egész gyerekkorában kézilabdázott és a mai napig szereti, éppen ezért nagyon szerette volna hogy én is elkezdjem. Amikor kicsi voltam nagyon utáltam hogy folyton a kézivel nyaggatnak, ugyanis már egész kicsi koromban elkezdték mondani hogy én NAAAGY kézilabdás leszek.


Nos egy kis ideig el is hitték hogy nekem ez a jövőm viszont ennek azért elég gyorsan vége lett. Amikor abbahagytam a kézilabdát természetesen a leg gyakoribb kérdés mindenki részéről az volt hogy "Miért hagytam abba?"   Nos részemről ennek az az oka hogy már nem élveztem és hogy már nem éreztem magaménak ezt a sportot.  Sokan mondták hogy ez a kamaszkor miatt van, meg hogy küzdenem kéne még egy kicsit stb...


Viszont én nem így érzem és most hogy már egy fél éve abbahagytam, nem érzek bűntudatot azért mert abbahagytam. Sőt inkább úgy érzem hogy jól tettem.:)   Egyébként sokszor úgy érzem hogy lenéznek engem a felnőttek azért mert gyerek vagyok:(  És úgy gondolják hogy egy gyerek csak azért mert gyerek még buta......  szerintem ez nincs mindig így, de ezt most haggyuk.


Jelenleg tehát nem sportolok, viszont elég uncsi ez így:(   Szeretem a hegedűt de azért jó lenne valamit sportolni úgyhogy elkezdtem nézegetni a sportokat, és az első sport amit szimpinek találltam az a kajak volt.  Elég sokáig ringattam magam annak tudatában hogy én bizony kajakozni fogok, viszont ennek is vége lett,  mert anyukám kimondta az egyetlen szót amit nem akartam hallani a NEMET.  A bizonyos szó oka az volt hogy a kajakozás elég drága volt illetve hogy a legközelebbi tó nem épp 5 percnyi távolságra volt:(


Ez után teljesen összetörtem, mert úgy éreztem hogy nem találok semmi mást. Viszont nem sokkal késöbb eléggé megtetszett a tollaslabda, viszont ennél a sportnál még a nem-ig sem jutottunk el:)  Úgyhogy jelenleg nem sportolok, viszont úgy tűnik hogy megpróbálom a modern táncot ami nagyon tetszik:)


Nos igazából ennyit szerettem volna mondani:)


Köszi hogy elolvastad:)


Hozzászólások száma: (0)

Rólam

2015-06-18 08:07:53
2. rész
Az első részben az osztályomról volt szó, most viszont szeretnék egy kicsit saját magamról írni.
Én Emese vagyok, 12 éves.
A szüleim még 8 éves koromban elválltak ami okozott néhány "sebet" de az idő azt is begyógyította:)
Én nem mondanám magam egy tipikus jó gyereknek....:)
A tanulásról csak annyit hogy a jegyeim jónak mondhatóak. Szóval nem hanyagolom el 100%-ig. :D
Nagyon sokat vagyok a barátaimmal aminek nagyon örülök mert nagyon szeretem őket.
Régebben volt egy legjobb barátnőm, akivel mindent csak ketten csinálltunk.
Viszont mostanra rájöttem hogy sokszor jobban tesszük ha nyitunk a másik felé.
Így lett sokkal több barátom.
Szeretem a különböző sportokat, de főként a labdajátékokat. Kézilabdáztam is 1,5 évig de annak már vége lett.
Külsőre sportos alkatnak mondanám magam (magas vagyok, hosszú
láb,kar stb)
Szeretek sportolni is viszont zenét is tanulok, és a rajzolás is jól megy, tehát még nem állapodtam meg egy dolognál.
Sokat beszélgetek a barátaimmal de főként hülyéskedni szoktunk:)
Jó tulajdonságnak tartom magamban hogy mosolygós vagyok és hogy nem vagyok haragtartó.
Viszont rossz tulajdonság bennem hogy néha elég makacs vagyok, illetve sok helyzetben türelmetlen is.
Két testvérem van.
Egy 15 éves nővérem, és egy 8 éves húgom.
Sajnos a nővéremmel elég rossz a kapcsolatom,de majd erről is lesz szó a késöbbiekben.
Nos egyenlőre ennyit rólam.
Köszi hogy elolvastad:)
Hozzászólások száma: (0)

Az osztályom

2015-06-16 17:51:06
Mielőtt bele csapnék a közepébe szeretnék egy leírást készíteni az osztályomról hogy mindenkinek világos legyen hogy milyenek is vagyunk:)
Az osztályom nagyon sokszínű, és én ezt nagyon szeretem bennük.
Különbözőek vagyunk ezért sokszor kisebb balhék is előfordulnak de ettől függetlenül nagyon szeretem őket:)
Mi 28-an vagyunk És pont 14 lány illetve 14 fiú.
Én mindig arra törekedtem hogy mindenkivel meglegyen a baráti kapcsolatom, de persze ez nem lehet meg mindenkivel. Vannak olyan lányok illetve fiúk akikkel sokat beszélgetek és nagyon jóba vagyok, de vannak olyanok akikkel kevesebbet beszélek és akikkel nem töltök együtt annyi időt. Ennek természetesen nem az az oka hogy nem szeretem őket hanem az hogy egyszerűen mások mint én, és nem találljuk a közös hangot.
Persze ettől függetlenül őket is szeretem.
Régebben mikor alsósok voltunk egyfolytában ment a cikizés pl: ha egy lány egy fiúval beszélgetett vagy ilyesmi....
Viszont mostanra ez megszűnt. Most már mindenki kezd megváltozni . Már nincs az a nagy cikizés mint régen és most már kezd mindenki megnyílni a másik felé.
Ennek én nagyon örülök.
Persze nem kell azt gondolni hogy mi vagyunk a tökéletes osztály ahol nincs gond, mert VAN.
Szerintem minden osztályban van 1-2 olyan gyerek akit a többiek különcnek tartanak, és hát nálunk is van 1-2 ilyen gyerek.
Ők álltalában csendesek és visszahúzódók ezért őket tartják cikizés terén a legjobb célpontnak:(
Én nem bántom őket. És sokszor elgondolkozom azon hogy mégis miért kell azokat rögtön a földbe tiporni akik egy kicsit is mások mint az átlag.
Na majd késöbb róluk is lesz szó de egyenlőre nem írok többet:)
Inkább barátkozom egy kicsit az oldallal:)
Köszi hogy ha elolvastad!
Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3  >>