Christmas Countdown by D.

Karácsonyos blog reloaded - képek, idézetek, ajándékötletek, dekorációk, visszaszámlálás, várakozás.. A tőlem megszokott stílusban.

Dorenaa 2013.12.15. - 22:48 6517 látogatás 6 bejegyzés

Mielőtt a karácsony beköszönne...

2014-11-07 20:47:00

 


Mielőtt a karácsony beköszönne egy "Helló"-val, azt hajtogatja: "Vásárolj, vásárolj!" - frappáns bejegyzéscím, csak a hely volt kevés.. Valami készül... :)  A 2 nappal ezelőtti, Intersparban tett látogatásom után rádöbbentem, hogy fel kellene éleszteni ezt a blogot, hiszen több négyzetméternyi helyet foglaltak el a különböző csokimikulások, dekorációk, szaloncukrok, és mindenféle karácsonyi édesség, ami már most hívogatóan tekint rád, és azt suttogja: "vegyél meeeg". IGEN. Elkezdődött. November van, és vészesen közeledünk a karácsony felé, nemsokára itt az advent, a tényleges visszaszámlálás ideje. Akik szeretik a karácsonyt (és reméljük, sokan vannak ilyenek), azok már most be vannak zsongva, és már alig várják a karácsonyi vásárokat, és azt, hogy mindenhol ténylegesen eluralkodjon a karácsonyi hangulat, de vannak olyanok is, akiket már most kikészít ez az egész "marketingfogás", és "miért kell már novemberben karácsonyi dolgokat árulni?" és társai mondatokkal idegesítik magukat. Kétféle ember van a világon. Aki szereti a karácsonyt, és aki nem. Kétségkívül ez az egyik legszebb és legmeghittebb ünnep, és nem számít, mikor kezdődik a ráhangolódás, szerintem igazán élvezetes egy szépen kivilágított utcán sétálgatni forrócsokival a kezünkben. De természetesen ez az ünnep is mindenkinek mást jelent, mindenki mást köt hozzá, és máshogy ünnepli.   


A lényeg az, hogy a lassan egy éve hibernált blogomat ezzel a kis beköszöntő szöveggel újraindítom, megnyomtam a Restart gombot, szóval nézzetek majd be pár idézetért, viccért, ajándékötletért, vagy csak úgy.  


Minden ami karácsony. Igen, már novemberben.


Kezdődik.  


 


 


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Áldott, békés karácsonyt!:)

2013-12-25 17:47:58

 Karácsony első napja van, a nagy ebédelések és ajándékozások szinte minden családban lezajlottak már, bár ez a szokásoktól függ.:)


Én is szeretnék kis blogomban nagyon boldog karácsonyt kívánni Nektek, és hát, jövő évig már nem igazán fogtok kapni karácsonyi idézeteket, mert ennek már leáldozott.:)


Ezzel a Kosztolányi-verssel kívánok még egyszer kellemes ünnepeket, teljen ez a maradék egy nap a karácsonyból szeretetben, boldogságban! 


Kosztolányi Dezső


Karácsony


Ezüst esőbe száll le a karácsony,

a kályha zúg, a hóesés sürű;

a lámpafény aranylik a kalácson,

a kocka pörg, gőzöl a tejsürű.Kik messze voltak, most mind összejönnek

a percet édes szóval ütni el,

amíg a tél a megfagyott mezőket

karcolja éles, kék jégkörmivel.Fenyőszagú a lég és a sarokba

ezüst tükörből bókol a rakott fa,

a jó barát boros korsóihoz von.És zsong az ének áhitatba zöngve...

Csak a havas pusztán, a néma csöndbe 


 


 


Hozzászólások száma: (0)

SMS-ek.:)

2013-12-23 20:38:25

Mindenkinek vannak olyan rokonai és ismerősei, barátai, akikkel nem ünnepli együtt a karácsonyt, és csak pár sort váltanak SMS-ben. Hozok nektek pár ötletet ehhez.:) 


 


Kiskarácsony, nagykarácsony, szeretetem terád szálljon, a boldogság rád találjon, bú, szenvedés köddé váljon, tiszta szívből azt kívánom: legyen boldog a barátom.


 


Ballag a szeretet a karácsonyi fényben, megáll az ajtódban, csengetésre készen, remélem, nálad is nyitott szívre lel, a csengetésre szíved nyitottan felel! 


Teherautó dübörög ezernyi fenyővel, a mókuska beéri majd falevél-tetővel, ha sajnálod szegényt, van még mit tenni: élő fenyő helyett műfát kell venni!


 


Hull a hó, szól a szív, a barátnőm miért nem hív? Holnap itt a karácsony, az ölembe kívánom! 


 


Érzed ezt az illatot? Látod a fényeket? Az angyalok küldte mosolygós éneket? A szeretet költözött be ma hozzánk, s öltöztette díszbe a fenyőfánk!


 


Karácsonyfa, csillagszóró, finom mákos bejgli, a nagy ünnepben szeretteit az ember nem felejti! Akármerre jársz is, én gondolok rád, s a szívemben ragyog a karácsonyfánk!


 


Az angyalok ma táncra kelnek, csengőn-bongón énekelnek, szeretet tölti be az utcát, teret, kellemes, boldog ünnepeket! 


 


Egyszer egy évben egy téli éjjelen, mosolyog a város, és nincs semmi félelem, öleli egymást kisfiú és néni, az egész évben így kellene élni!


 


Karácsonykor a világ díszbe öltözik, a szívekbe szeretet költözik, legyen a te szíved is boldog és teli, míg a világ a karácsonyt ünnepeli!


 


Ahány hópihe száll az égben, ahány fenyőfa nyög sötétben, ahány tüskét ejt le majd a fád, annyiszor csókolom, kedvesem, a szád! 


 


Bumm, reccs, mi ez a zaj? Asszem’ megjött a mennyből-angyal! A szobában keringett, verdesett a szárnya, csendben leszállott a karácsonyfára. A fa persze idén sem bírta el, a családom romokban ünnepel…


 


Karácsony a szeretet és az ajándék ünnepe, szenteste a szoba csomagokkal van tele, csillogó díszpapir, szép masnival, ékkel, és bontás után feltöltjük a kukát szeméttel.


 


Karácsonyra tőled csak azt kívánom, legyél továbbra is ilyen jó barátom! A szívemben örök hely van neked, kellemes, boldog ünnepeket!


 


Gyúlnak a fények, angyali ének száll tova éjnek; repül a széllel, mondd, hova ér el, hópihe szárnyán, csengő-bongó lármán, szeretetet küldve, mondd, hozzád repült be?


Távolság már nincsen, új idők járnak, Huncut kis angyalkák sms-ben szállnak. Szeretetet visznek, sok szép üzenetet, Boldog Karácsonyt így kívánok nektek!


 Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek mesélnek. Huncut mosollyal egy rád kacsint, kicsi kendőből csillámot hint. Így adja át az üzenetet: Kellemes Ünnepeket!

 


Boldog Karácsonyt és Boldog Új évet… Csillagszóró ontja fényét, elhozza majd ma a békét. Angyalka száll házad felett, hogy átadjon egy üzenetet: Boldog Karácsonyt és Boldog Új évet!


Kései szán fut, csillog a friss hó, jégrögös úton villog a patkó. Cinke szeméről foszlik az álom. Csenget egy csengő, itt a Karácsony! Boldog Karácsonyt!

 


Kívánom, hogy a Karácsony öröme Veled legyen egész évben, úgy, mint a tűlevelek a szőnyegedben. Boldog Karácsonyt!


 


Csillagszóró szórja fényt, kíván melegséget, békét! Angyalka száll házatok fellett, hogy átadjon egy üzenetet: Kellemes békés karácsonyt kívánok nektek

 


 


Nincs szebb ünnep, szerte-e világon, mint a havas, csillogó Karácsony! Otthonokban terített asztalok, mosolyognak rájuk mennybéli angyalok, én pedig boldog karácsonyt kívánok!


 


Mikor együtt vannak a családok, eszembe jutnak a barátok. Miközben bejglit zabálok sokat gondolok rátok! Boldog Karácsonyt kívánok!

 


 


Erdő szélén ezüstfenyő, havas ággal büszkélkedő. Őz és nyuszi körbejárja, tekintetük megcsodálja. Képzeld el, hogy ott állok, és  boldog karácsonyt kívánok!


 


Itt volt egy angyalka, s azt súgta nekem, Gondolj ma azokra, kik szívedbe férnek! Eszembe jutottál Te és a Családod, és ezúton kívánok boldog karácsonyt!


 


Az angyalok a mennyből a földre szállnak, térjenek be a hajlékodba s maradjanak nálad! Boldog Karácsonyt!


Itt a Karácsony, hó lepi a tájat. Szeretettel, boldogsággal tölti meg a házat! Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

 


 


Irigykedve néz most a húsvéti nyúl, mert a ma esti buliban Jézuska az úr! Táncolnak az angyalok, szikráznak a fények, legyen boldog a karácsonyod, s utána az éved!


 


Hópihe-szárnyon száll az idő, ünnepi díszben áll a fenyő. Készül a bejgli, a sok jó falat, itt a karácsony a kertek alatt!


 


 


 


 


 


Hozzászólások száma: (0)

1 day to go.:))

2013-12-23 20:08:11

 A karácsonyi visszaszámlálás a holnapi nappal véget ér.:) 


Így a mai napon még aktívkodok, és hozok pár idézetet nektek:)


A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.

 


A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert a karácsony egy érzés. A szeretet érzése.


Minden évben ugyanazokat a dalokat énekeljük, ugyanazokat az ételeket esszük, követjük a hagyományokat, és megosztjuk egymással azokat a dolgokat, amelyekről úgy érezzük, valahová tartozunk. És végső soron valójában mindannyian csak az otthonunkat keressük.

 


A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.


Ha a lelkünk egymáshoz ér, az adja az ünnep igazi értékét és melegét. Ha emellé szépen terített asztal társul, finom étkekkel, az emeli természetesen az ünnep fényét, de szeretet nélkül az anyagi világ értéktelen és elenyésző halmai lesznek csupán.


Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.


Nem az ajándék értéke számít, hanem a szeretet az ember szívében.

 


 
 
A karácsonyi szeretet, amit szívből kaptál, nem maradt benne a jókívánságokban. Az életre kelt, beléd költözött, és minden nap veled lesz. Nem vagy egyedül. Ez a szeretet minden ébredésnél vár, megfogja a kezed, elkísér az utcán, vásárol veled a boltban, és veled együtt dolgozik, végzi a feladatokat. Így a hétköznapok, bármit is hoznak, bármit is teszel, ünnepnapokká válnak.


 

Ezt teszi a karácsonyfa. Furcsa kis érzelemkapukat nyit meg az emberben.


Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. - Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is.


Ez az egész angyal- és Jézuska-dolog csak jelkép - nem hazugság, csak jelkép, az egymás iránti szereteté, amely arra késztet bennünket, hogy ajándékot adjunk egymásnak.

 


Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.


 A végére pedig kaptok egy idézetet a Shrekből az angyal c. filmből, hogy előrevetítsem nektek kicsit.:)) : 


Beköszöntött Szenteste, és Én totál ki lettem - mivel egész nap a fát díszítettem. Hogyha azt kérditek, a sok munka hol van, megmutatom nektek, miket varázsoltam. Mert kint a kertben a látvány tökéletes, ha megpillantjátok, a szívetek majd repes. Hatalmas sajtgolyó, kút likőrrel atom, és jódlizó manók hegynyi tejszínhabon. Akrobata csoport ugrált egymás fején át, aztán megmutatták a táncművészi vénát. S mikor már nem tudod merre kapd a fejed, felbukkan az utcán a Karácsonyi menet. Ily csodás parádét nem láttál már régen, kis cukortündérek repkedtek az égen, két vidám hóember pörgette a pálcát, pávák mögött egy sült pulyka táncolt tálcán. És mikor azt hitted, hogy láttál már mindent, egy waffel mikulás nagy kezével intett. Csupa vaj és szirup arcán a diadal - mellette a kórus, őt dicséri a dal. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Humoroskodjunk :)

2013-12-20 20:36:51
Kedves Jézuska! Egész évben jó voltam! Igen,jó.. Na jó, néha..csak egy picit...csak...áh, hagyjuk, majd megveszem magamnak!

Add fel minél hamarabb a karácsonyi csomagokat, hogy a postának legyen ideje elveszteni őket.


Mielőtt a karácsony beköszönne egy "Helló"-val, azt hajtogatja: "Vásárolj, vásárolj!"


A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé.


A karácsony nem egy dátum. Egy elmeállapot.


Melyik karácsony él a legélénkebben bennem? Mindig a következő.


Az egyetlen jó dolog a karácsonyi vásárlásban, hogy felkészít minket a januári leárazásra.


Karácsonykor a nagymama vízipisztolyt ajándékoz az unokájának. A lánya dühösen fordul a nagyihoz:- Anya, hogy vehettél neki ilyen ajándékot?! Már nem emlékszel, mennyire dühös voltál, amikor a vízipisztolyunkkal mindent összefröcsköltünk? A nagyi elmosolyodik: -Dehogynem, nagyon is...


Karácsony előtt a postahivatalban egy levelet találnak, melynek borítékján gyerekes írással áll a címzett: Télapó. Sokáig nem tudnak mit kezdeni vele a postai dolgozók, majd elhatározzák, hogy felbontják. A levélben egy kisfiú panaszkodik a család rossz anyagi helyzetéről, és arra kéri a Télapót, hogy küldjön neki tízezer forintot, mert ajándékot szeretne venni a szüleinek.

Az alkalmazottak nagyon meghatódnak és elhatározzák, hogy összeadják a pénzt. Mivel ők sincsenek anyagilag túlzottan eleresztve, csak ötezer forint gyűlik össze, amit a Télapó nevében elküldenek a kisfiúnak.Az ünnepek lezajlanak, és néhány nap múlva újabb levél érkezik a gyerektől, ismét a Télapónak címezve. A postások persze izgatottan felbontják.

- Kedves Télapó! Nagyon köszönöm a pénzt, vettem is belőle ajándékot a szüleimnek, boldog karácsonyunk volt. Sajnos azt, amire eredetileg gondoltam, nem tudtam megvenni, mert a szemét postások lenyúlták a pénz felét!


A kisgyerek karácsony este szalad be az anyukájához a konyhába:- Anyu, anyu, képzeld, ég a fa!- Nem ég, kisfiam, hanem világít! Két perc múlva megint szalad be a kisfiú: - Anyu, anyu, a függöny is világít!


Óvodások beszélgetnek:- Milyen karácsonyfátok van?

- Műanyag.

- És járt nálatok a Mikulás?


 -Igen, de az se volt igazi.Mi az élet négy szakasza?


Amikor elhiszed, hogy van Mikulás.

Amikor már nem hiszed el, hogy van Mikulás.

Amikor te vagy a Mikulás.

Amikor úgy nézel ki, mint a Mikulás...


 


- Mit kaptál karácsonyra?

- Idegbajt!

- És mit adsz a feleségednek karácsonyra?


-Egérutat a sarokig.


 Két rendőr karácsonykor elindul az erdőbe, hogy fát vágjanak maguknak. A térdig érő hóban gázolva órák hosszat keresik a megfelelő fenyőfát, de nem találják. A nap lenyugszik, feltámad a jeges szél, a távolban felvonyít valami állat. Az egyik rendőr odafordul a másikhoz: Na, ebből nekem elegem van! A legközelebbi fát kivágjuk, akár fel van díszítve, akár nincs!Két szőke nő beszélget: -Jajj, képzeld, idén a karácsony péntekre esik! - Tényleg? De remélem, nem 13-ára!


 


 


 


 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Kezdjük egy kis angollal...

2013-12-16 15:59:38

Christmas! The very word brings joy to our hearts. No matter how we may dread the rush, the long Christmas lists for gifts and cards to be bought and given, when Christmas Day comes there is still the same warm feeling we had as children, the same warmth that enfolds our hearts and our homes. Christmas gift suggestions: to your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect. 


Christmas is love in action. Every time we love, every time we give, it's Christmas. 


Christmas is for children. But it is for grown-ups too. Even if it is a headache, a chore, a nightmare, it is a period of necessary defrosting of chill and hide-bound hearts.  


From home to home, and heart to heart, from one place to another, the warmth and joy of Christmas, brings us closer to each other. 


Christmas… that magic blanket that wraps itself about us, that something so intangible that it is like a fragrance. It may weave a spell of nostalgia. Christmas may be a day of feasting, or of prayer, but always it will be a day of remembrance -- a day in which we think of everything we have ever loved.

 


 


Time was with most of us, when Christmas Day, encircling all our limited world like a magic ring, left nothing out for us to miss or seek; bound together all our home enjoyments, affections, and hopes; grouped everything and everyone round the Christmas fire, and make the little picture shining in our bright young eyes, complete.


Christmas is a time when you get homesick -- even when you're home.


I do come home at Christmas. We all do, or we all should. We all come home, or ought to come home, for a short holiday -- the longer, the better -- from the great boarding school where we are forever working at our arithmetical slates, to take, and give a rest.

 


 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


Hozzászólások száma: (0)