Guiness rekordok

Sziasztok!
Elgondolkodtató, hogy mennyi Guiness rekord van. Ezért is Guiness rekordokról van szó ebben a blogban.

Klau_Dia01 2013.08.04. - 21:34 11333 látogatás 17 bejegyzés

Magyar bobtail lett a világ legszebb kutyája

2013-08-20 15:35:49

 Jimmy, egy magyar bobtail nyerte el a világ legszebb kutyája címet a budapesti kutya-világkiállításon, amelyre hetven országból 18 ezer kutyát neveztek be.


A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete által immár harmadik alkalommal szervezett fővárosi világkiállításon csak Magyarországot 3374, különböző fajtájú kutya képviselte, és a több mint 18 ezer állat közül a Best in Show győztes, azaz a világ legszebb kutyája címet Bottom Shaker My Secret óangol juhászkutya érdemelte ki.


A tekintélyes címet elnyert bobtail tenyésztője Szetmár István, tulajdonosa Koroknai József. A győztesnek járó díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a Hungexpón tartott záróeseményen.


Hozzászólások száma: (0)

A világ leggazdagabb emberei

2013-08-20 15:33:13

 Soha nem volt annyi milliárdos a világon, mint idén. Warren Buffett 12 év után lecsúszott a dobogóról, Zuckerberg is nagyot zuhant, Dinu Patriciu pedig eltűnt a listáról, de azért van romániai dollármilliárdos.


A dollármilliárdosokat számba vevő Forbes-lista idei kiadása minden korábbinál több, összesen 1426 nevet tartalmaz. A milliárdosok átlagos vagyona 3,8 milliárd dollár, együttes vagyona pedig 5,4 billió dollár, jócskán meghaladva a tavalyi 4,6 billiót.

 

Hetvenhárom milliárd dollárra becsült vagyonával már negyedik éve Carlos Slim mexikói üzletember vezeti a világ leggazdagabb embereinek Forbes-listáját. A 73 éves mexikói vagyonát elsősorban telekommunikációs birodalmának köszönheti. Érdekeltségei a pénzügyek, a kiskereskedelem és a nyersanyag-, illetve energiapiacra is kiterjednek. Az utóbbi években külföldön terjeszkedett, résztulajdonosa lett az áruház-üzemeltető Saks társaságnak, valamint a The New York Times Co. kiadónak.

 

Bill Gates megőrizte a második helyét 67 milliárd dollárra becsült vagyonával. A dobogó harmadik helyén újonc a spanyol divatkonglomerátumot vezető Amancio Ortega, a Zara divatmárka megalkotója, aki egy év alatt mindenki másnál többel, 19,5 milliárddal 57 milliárd dollárra gyarapította vagyonát.

 

Az amerikai Warren Buffett 2000 óta első ízben kimaradt az első háromból, 53,5 milliárdja csak a negyedik helyezéshez volt elég. A világ ötödik leggazdagabb embere Larry Ellison, az Oracle Corp. elnöke, akinek vagyonát 43 milliárd dollárra becsüli a Forbes amerikai üzleti magazin. 

 

A hatodik-hetedik helyen a Koch testvérek, Charles és David végeztek, mindkettőjüknek 34 milliárd dolláros vagyona van. Őket az USA-ban a legbefolyásosabb üzletemberekként tartják számon, sok ágazatban jelen vannak: a védelemtől az iparon át a fogyasztási cikkekig.  

 

 


A nyolcadik helyen a hongkongi Li Ka-shing szerepel, 31 milliárdja a széles körű tevékenységgel rendelkező Hutchinson Whampoa csoportnak köszönhető, főleg az energiaszektorban és a telekommunikációban érdekelt. Kilencedik Liliane Bettencourt, míg a francia Bernard Arnault, a luxuscikkeket gyártó LVMH csoport tulajdonosa 29 milliárd dollárral a tizedik. 

Hozzászólások száma: (0)

A leggyorsabb egy mérföldes zsákbanfutás

2013-08-18 22:32:22

 Usain Bolt a két legfontosabb szárazföldi gyorsasági világcsúcs birtokosa: 9,58 másodperc alatt futja le a 100 métert, illetve 19,19 másodperc alatt a 200-at. Az viszont szinte kétségtelen - bár külön Guinness-rekord nem jegyzi -, hogy a New York államban élő Ashrita Furman tartja a legtöbb furcsa gyorsasági csúcsot a Rekordok Könyvében: szám szerint nyolcat. A zsákbanfutás 16 perc és 41 másodperces rekordja mellett ő tartja a hullahopp-karikával futás 10 kilométeres, az ugráló bottal "futás" és közben zsonglőrködés egy mérföldes, egy személy két különböző módon való háton cipelésének az egy mérföldes, a rugós lábakon futás egy mérföldes, a baseballütő ujjon egyensúlyozásának szintén egy mérföldes, illetve a gumilabdán pattogás 100 méteres rekordját. A nyolc gyorsasági rekord mellett még azt is elmondhatja magáról, hogy 1688 métert sétált az állán egy biliárd-dákóval egyensúlyozva, 5 óra 7 percet és 6 másodpercet állt folyamatosan egy gumilabdán és 61-szer ugrott a magasba egy perc alatt. 


Hozzászólások száma: (0)

A világ legnagyobb kutyaszemei

2013-08-17 20:53:14

 A 4 éves Boston terrier rekorder szemei éppen akkorák, mint egy nagyobb pénzérme.


 


 


A hétvége óta immár hivatalos, hogy a Bruschi névre hallgató Boston terrier a büszke tulajdonosa a világ legnagyobb kutyaszemeinek. Miután 28 milliméter átmérőjű – ami éppen akkora, mint egy közepes Cartier óra, vagy a gigantikus ausztrál málna – szemeit a Guinness-rekordok könyve is lajstromba vette, hamar kiderült az is, hogy a Boston terriernél az egész világon nincs nagyobb szemű kutya.


 


 


A négylábú a szemeket leszámítva teljesen átlagos életet él texasi otthonában rokonával, a szintén Boston terrier Tobyval és gazdijukkal Vickyvel. A fiatal lány elmondása szerint kedvence egy dolgot kivéve pontosan úgy viselkedik, mint korabeli fajtársai: hiperaktív, mozgékony és jó kedélyű. Az egy dolog pedig, hogy horkol. A kiskutya állítólag embereket megszégyenítő hangorkánt képes produkálni, akkorát, hogy még a szomszéd szobából is hallani, ha álomba merült.


 Hozzászólások száma: (0)

A világ legmagasabb kutyája

2013-08-17 20:49:53

 A világ legmagasabb kutyája napi 14 kiló eledelt eszik, és 70 kilót nyom - írja a Guinness Rekordok könyvének 2013-as kiadása. Az óriási, Zeus névre hallgató dog hátsó lábaira állva 225 centi, marmagassága 1,12 méter. Nem egy átlagos kutya, annyi szent.


 


Egy Zeus nevű dán dog vette át az eddigi csúcstartó Giant Geroge - szintén dán dog fajtájú eb - helyét. Zeus nem sokkal, mindössze 2,5 centivel nőtte túl elődjét.


"Nem egyszer kérdezték már meg, hogy ez micsoda? Egy kutya vagy egy ló?" - mesélte nevetve Denise Doorlag, az alig három éves kutyus gazdája. Elmondása szerint Zeus nagyon barátságos, és pont ez az, ami miatt nagyon oda kell figyelni rá. "Folyton hozzánk akar bújni. Ilyenkor vigyázni kell, nehogy a lábunkra lépjen, mert hatalmas mancsától akár el is törhet a lábujjunk."


Hozzászólások száma: (0)

A világ legnagyobb lángosa

2013-08-15 20:54:28

 Július 10-én kapásból két lángosrekord is született szerdán Zánkán: 300 centiméter átmérőjű lángostésztát nyújtottak, amellyel megdöntötték az eddigi rekordot, és felállították a legtöbb, egyszerre, egy edényben kisütött lángos rekordját.

Az Új Nemzedék Központ lakóinak szervezett szerdai rendezvényen a háromméteres lángostésztával megdöntötték a 2008-ban Mezőhegyesen felállított Guinness-rekordot – közölte a szervezők nevében Frikton Ildikó, a Vénusz márkamenedzsere. Egy másik új rekord is született: a korábbi csúcsot produkáló csapat segítségével, 115 darabbal felállították a legtöbb, egyszerre, egy sütőedényben kisütött lángos rekordját.

Az óriáslángos tésztájának elkészítéséhez 15 kilogramm lisztet, 0,75 kilogramm élesztőt, 3 kilogramm burgonyát, 7 liter vizet és 0,4 kilogramm sót használtak fel a készítők. A rekordméretű nyers lángostésztát végül egy 50 centiméter mély, 3,5 méter átmérőjű, külön a kísérletre legyártott hatalmas sütőedénybe emelték, amely 1200 liter forró olajjal volt megtöltve.

Bár a tészta a fordítás következtében nem sült ki egyben, a kinyújtott nyers lángostészta megdöntötte a 250 centiméteres eddigi rekordot – közölte Frikton Ildikó.


Hozzászólások száma: (0)

A világ legnagyobb bicepsze

2013-08-14 23:25:11

 A világ legnagyobb bicepszének körmérete 79 centiméter, tulajdonosa pedig Musztafa Iszmail. Az egyiptomi férfi számára igazi kihívás a pólóvásárlás, és bár utálja a spenótot mindenki Popeynek hívja.


Musztafa Iszmail karjának körmérete 79 centiméter, akkora, mit egy felnőtt ember dereka. A 24 éves férfi egyiptomi származású, de öt éve az Egyesült Államokban él. A sport mellett az üzleti életben is megállta a helyét, van két benzinkútja, melyből feleségét és Egyiptomban élő családját támogatja.


Musztafa tíz éve kezdte el megszállottan edzeni a testét, amikor a nagybátyja esküvőjén ez egyik vendég gúnyos megjegyzéseket tett az akkor még túlsúlyos fiúra. Ma, több mint egy évtizeddel később már senki sem merné sértő szavakkal illetni, Musztafa Ismail ugyanis hivatalosan is a legnagyobb bicepszek tulajdonosa, teljesítményével bekerült a 2013-as Guinness Rekordok Könyvébe.


A férfi minden nap kétszer edz, reggelenként 5-kor kel és 8-ig edz, ezután megy a munkába, majd este is visszatér a konditerembe. Azt mondja, napi másfél kiló csirkét és fél kiló egyéb húst vagy halat eszik. A szokásos desszertje négy csészényi mandula és két liternyi fehérjeturmix, illetve naponta minimum három liter vizet iszik. Abszurd kinézete miatt Popeynek hívják, aki utálja a spenótot, de imádja a csirkét.


Musztafát rengeteg támadás érte, hogy hihetetlen izmait műtéti beavatkozásnak köszönheti, ezért a férfi több vizsgálatnak is alávetette magát, hogy bebizonyítsa: természetes úton tett szert a rendkívüli izomzatra. A tiltakozások után a Guinness-bizottság újabb ultrahangos és röntgenvizsgálatok végzett el Musztafán.


Hozzászólások száma: (0)

A világ legkövérebb embere

2013-08-13 17:46:19

 2007-ben Manuel Uribe, akkori 590 kilós súlyával elnyerte a világ legkövérebb embere Guiness-rekordot. – Büszke vagyok rá, hogy én vagyok a világ legkövérebb embere – nyilatkozta a híradókban Uribe, majd a televízión keresztül orvosi segítséget kért: szeretett volna annyira lefogyni, hogy mozogni tudjon. Ekkor ugyanis már 6 éve nem hagyta el az ágyát. A Zone diéta feltalálója, dr. Barry Sears vezetésével egy nemzetközi csapat vette Urobét a szárnyai alá.


Egy évre rá fogyókúrás céljai kiegészültek: – Szeretnék a saját lábamon állni, amikor kimondom kedvesemmel a boldogító igent. Frusztrál, hogy szeretjük egymást, és én képtelen vagyok a lábamon állva örök hűséget fogadni neki.


Ekkorra azonban már, a tojásfehérje rántottát, grépfrútot, halat, csirkét és rengeteg zöldséget tartalmazó diétájának köszönhetően, 235 kilót veszített súlyából. Ezzel az eredménnyel pedig másodszorra is Guiness-rekorder-gyanús, csak éppen a világ legnagyobb fogyása kategóriában.


Tavaly októberében megtartották a lagzit, ahol Uribe álma nem teljesülhetett be, ám nem a súlya akadályozta meg a járásban. Mindkét lábán súlyos tumor alakult ki, melyektől nem tud lábra állni. Uribe egyébként a néhány éves amerikai tartózkodása alatt kezdett el hízni, amikor is gyorsétterem-függővé vált. Történetével a többi kövér ember figyelmét szeretné felhívni arra, hogy a gyorsételek végzetesek lehetnek, ezért is kívánja létrehozni a Manuel Uribe Alapítványt.


Hozzászólások száma: (0)

A világ legmagasabb embere

2013-08-13 17:45:12

 2009-ben egy 247 centiméteres török férfi lett hivatalosan a világ legmagasabb embere. A 27 éves Sultan Kosen a kelet-törökországi Mardinban él. A részmunkaidős földműves csak mankóra támaszkodva tud felállni.


A korábbi csúcstartó, a 39 éves ukrán Leonyid Sztadnyik tíz centivel rávert volna a törökre, de mivel nem volt hajlandó megméretkezni, kizárták a „versenyből”. Kosen a rekord adta hírnév folytán abban bízik, hogy végre megtalálja az „igazit” – árulta el Londonban az újságíróknak. – Eddig elég nehéz volt barátnőt találnom. Senki sem akadt, mert rendszerint megijedtek tőlem. Most, hogy híres leszek, végre sok lánnyal találkozhatom. Szeretnék megnősülni – vázolta terveit tolmács segítségével.


A török fiatalember kivételes magasságát a hipofízisét károsító daganat miatti növekedésihormon-túltengés okozta. Ezt az állapotot gigantizmusnak (akromegáliának) nevezi a szakirodalom. Mivel a tumort tavaly eltávolították, Kosen várhatóan nem nő tovább.


Az óriáslét számos hátránnyal jár. Bárhová megy, egyetlen plafon sem elég magas neki, nem fér be egy normális méretű autóba, nem járhat vásárolni, mint mások, a ruhadarabjait csináltatnia kell.


Az előnyök közé tartozik viszont, hogy már messziről észreveszi ismerőseit, létra nélkül cserél izzót a csillárban vagy akasztja fel a függönyöket – számolt be róla Kosen, aki életében először hagyta el szülőföldjét, hogy a Guinness szervezésében Londonba utazzon.


Hozzászólások száma: (0)

A legnagyobb Big Mac-fogyasztó

2013-08-11 13:51:01

 A Wisconsinban (Egyesült Államok) élő Donald Gorske 2008. augusztus 17-ig összesen 23.000 McDonalds-os Big Mac hamburgert fogyasztott el. A férfi sorozatban 37 éven keresztül napi rendszerességgel evett Big Mac hamburgereket. Arról nem ír a Guinness Rekordok Könyve, hogy a férfi mennyit költ különböző orvosi kezelésekre, illetve milyen magas a koleszterinszintje. Elképzelhető, hogy ezekben a kategóriákban is rekorder lenne. 


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>