filmmánia

Legjobb filmek alkalomhoz illően

filmőrült 2013.02.13. - 21:20 15046 látogatás 9 bejegyzés

Woody Harrelson legjobb karakterei (2. rész)

2013-06-27 18:03:36Billy Hoyle: Zsákolj ha tudszWoody zseniális ebben a filmben. A tökéletes ellentétje Wesley Snipesnak és Rosie Perezt nem csak elviselhetővé, de egyenesen csodálatossá tette. Billyt viccessé tette, de a drámai fordulatoktól vált ez a film és karakter az egyik kedvencemmé.


David Murphy: Tisztességtelen ajánlatAzért is szeretem Harrelsont ebben a filmben annyira, mert ez volt az egyik első alkalom, hogy drámai szerepben láttam. Hogy az igazságot megvalljam, imádom nézni Davidet, ahogy darabokra esik.


Tallahasee: Zombieland


Egyáltalán semmi sincsen Tallahasseeben, amit nem szeretek. Az összes mondatát, összes mozdulatát és az összes zombie-ölős pillanatát szeretem. A Twinie imádata csodálatos volt, hogy a hihetőségét ne is említsem. Ezt a filmet még azoknak is tudom ajánlani, akik nem rajonganak az apokalipszis filmekért, mivel ez garantált szórakozás mindenkinek.


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Woody Harrelson legjobb karakterei (1. rész)

2013-06-19 17:46:22Haymitch: Az éhezők viadala


Természetesen meg kell említenem Haymitchet, ő az egyik kedvenc Harrelson karakterem a nemrégi filmjei közül. Bár a regényben egy kicsit morgósabb, zárkózottabb a kerakter, nagyon szeretem azt, ahogyan megjeleníti a filmben. Alig várom, hogy a folytatásokban megnézzem, mit hoz még ki ebből a figurából.


Mickey Knox: Született gyilkosokTudtad, hogy ez is fel fog kerülni a listára, nem? Bár ez egy hihetetlenül erőszakos és vitatott film, mégis az egyik kedvencem. Mickey karakterének nagy szerepe volt abban, hogy Woody ma az a színész legyen, aki, ezért se hagyhattam le a listáról.


Larry Flynt: Larry Flint, a provokátor


 


  


Igaz, hogy ebben a filmben egy eléggé unszimpatikus embert játszik, de azt nagyon jól csinálja. Bebizonyította, hogy nem csak a vígjátékokban állja meg a helyét és teljesen megérdemelte az Oscar-díj jelölést.


 


Hozzászólások száma: (0)

A 6 legjobb szuperhősös film

2013-05-06 19:54:571.    A Pókember széria


 

Ezek a legjobb szuperhősös filmek jelentős részét alkotják. A történet elején egy zseni, de iskolás srácot megcsíp egy sugárzó/génmanipulált pók, és ettől szuperképességei lesznek. De mit tegyen egy szuperhős gonosz ellenségek nélkül? Ebben az esetben a jelentkezők egy őrült zöldmanó, egy kutató mechanikus karokkal és egy fekete szörny, borotva éles fogakkal.


2.      Thor


 

Amikor a nem evilági hős megérkezik a Földre, felejthetetlen benyomást kelt azokban, akikkel találkozik. Tud repülni, villámokat idézni és egy haldokló csillag magjából készült kalapácsot forgat fegyverként. (Ami nem kis teljesítmény, figyelembe véve, hogy a súlya meghaladja az 1,000,000 tonnát!) A fanok számára jó hír, hogy hamarosan a folytatását is láthatjuk a mozikban.


3.      X-Men


 Az X-Men filmek olyat tudnak felmutatni, amit sajnos manapság egyre kevesebb film képes; egyedi. Az ebben a szériában szereplő szuperhősök nem egy baleset miatt jöttek létre, hanem már okkal születtek. Habár mindegyikőjüknek van valamilyen furcsa képessége, a társadalom nem képes őket befogadni. Az X-menben a hősök megpróbálják bebizonyítani, hogy ők is különlegesek, a maguk módján. Nem mindegyik hősnek kell ugyanolyannak lennie, és ők nem is lehetnének egyedibbek.


4.      Amerika kapitány


 

Az igazi amerikai hős, Amerika kapitány a háborús filmek rajongóinak készült. de mi teszi ezt a háborús filmet a többitől különbözővé? A főhős egy szuper-ember katona. Aki egy vézna fiúként vágott neki a háborúnak, egy katonai kísérlet jóvoltából szuperkatonaként fejezte be. Mégis a helyett, hogy egy gyilkoló géppé vált volna, ez a kapitány egy angyal moráljaival rendelkező ember lett. Ennek a filmnek mindene megvan, ami egy jó szuperhős filmhez kell, és még több is.


5.      A bosszúállók


 Mi kell egy jó szuper hősős filmhez? Rengeteg akció és szuperhősök! A bosszúállók pont erről szól. A filmben az isteni Thor, a laza Vasember, a hatalmas Hulk, a mesterlövész Sólyom-szem és a szexy Feketeözvegy harcol Thor gonosz mostohatestvére, Loki ellen, aki le akarja igázni a Földet. Le tudják győzni az istent a hősök? Nézd meg, és jöjj rá te magad.


6.      A Vasember széria


 

Ez a film széria ismét egy egyedi alkotás a maga műfajában. Ez a hős egy egyszerű emberként kezdi, hihetetlen mérnöki tudással. Viszont amikor ő és egy barátja komoly bajba kerül, összedugják a fejüket, hogy megalkossanak egy mechanikus ruhát, ami később hősünk életét később nagymértékben befolyásolja. A főhőst, a milliárdos zsenit Robert Downey Jr. alakítja, és véleményem szerint nála nem is lehetett volna jobb személyt találni a szerepre. A szériának már a harmadik részét lehet a mozikban végigizgulni, tehát ha teheted, nézd meg te is.Hozzászólások száma: (0)

7 könyv, amit olvass el a megfilmesítés előtt

2013-04-24 15:55:46


Ha szereted a filmeket és a könyveket is, akkor ez egy jó lista 2013 olvasnivalóiról. Úgy tűnik, hogy idén minden jó könyvből készül valamilyen film, tehát összeállítottam egy listát a legjobb 7-ről.


1.      Stephen King – Carrie


 


  


Bár ez nem az első megfilmesítése a könyvnek, de most újra a vászonra kerül a könyv feldolgozása. A mozikban októberben kezdik el adni,  és Carriről, a magányos, furcsa lányról fog szólni, akit az iskolában folyamatosan bántanak és otthon a hívő anyja ver. Carrie-nek viszont van egy titka, szuperképességgel rendelkezik, telekinektikus ereje van, és az osztálytársai hamarosan megtapasztalják az erejét.


2.      Suzanne Collins – Futótűz


 


  


Mióta Az Éhezők viadala a mozikba került, azóta izgatottan vártuk a folytatását a sorozatnak. Ha még nem olvastad, mindenképpen tedd meg. A Futótűz az előző rész végénél veszi fel a fonalat. Ez alkalommal Katniss és Peeta vérére szomjazik az elnök, miközben az országban kezd forradalom kitörni. Szerencsére már csak novemberig kell várni, hogy élőben is láthassuk.


3.    Orson Scott Card – Végjáték


 


  


Orson Scott Card sci-fi sorozatából, most filmet is készítenek, és novemberben ezt is láthatjuk. 70 évvel a szörnyű űrlény-háború után egy tehetséges gyereket katonai iskolába küldik az űrbe, ahol készülnek egy újabb invázió ellen. Tehát ha szereted a sci-fiket, akkor ezt mindenképp ajánlom a figyelmedbe.


4.    Cassandra Clare – Csontováros, Végzet ereklyéi


 


  


Mióta 2008-ban megjelent a sorozat, hatalmas rajongó tábort szerzett, ezzel egyre jobban terelve a megfilmesítés felé a könyvet. Szerencsére a fanoknak nem kell többet várni, mivel a sorozat első része augusztusban már a nagyvásznakon is látható lesz. Amikor Clary Fray anyukáját elrabolja egy démon a New York-i otthonukból, felfedezi az Árnyékvadászok világát, akik próbálják a világot megtisztítani a démonoktól. Ez is egy szerelmes fantasy sztori, tehát ha szereted az ilyen típusú történeket, akkor ez lesz számodra az ideális.


5.    Markus Zusak – A könyvtolvaj


 


  


Bár ez a film csak 2014 januárjában kerül a mozikba, de ezt a novellát sokan szeretik. A történet a 2. világháború ideje alatt játszódik, és Liesel Memingerről, egy lányról szól, aki a háború káosza alatt könyveket lop, hogy megtanulhasson olvasni. Kíváncsi vagyok, hogyan fogja a film a Halált használni narrátorként, mint a könyvben is.


6.    Mark Helprin – Téli mese


 Bár még nincs pontos időpont arról, hogy mikor jön ki a film, de már most sok híresség jelentkezett a szerepekre. A 19. sz. modern Manhattan-ében játszódik, és egy tolvaj, egy haldokló lány és egy repülő fehér ló történetét meséli el.


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Will Smith 6 legjobb filmje

2013-03-25 20:57:05Will Smith 6 legjobb filmje


 


Múlt héten döbbentem rá tévézés közben, hogy mennyire is szeretem Will Smith-t. Ha nem ismered, akkor íme a 6 legjobb filmje, és ígérem te is annyira megszereted majd, mint én, ha megnézed őket.


1.    Men in Black, Sötétzsaruk


 


Ez volt az első Will Smith film, amit láttam és most nem telik el hónap a nélkül, hogy megnézném legalább egyszer. Will Smith J ügynökként szerepel benne, aki egy volt rendőr, akit beszerveznek a kormány titkos ügynökségébe, aminek a dolga, hogy a Földön élő űrlényeket kontroll alatt tartsa.


2.    Vadonatúj vadnyugat


 Ez az akció-vígjáték Will Smith egyik legvidámabb filmje. Amikor Dr. Loveless az USA kormányát fenyegeti, a gyorskezű Jim West (Will Smith) és a nyugodt, összeszedett Artemus Gordon (Kevin Klein) egyesíti erejét, hogy legyőzzék a gonoszt, a kütyüivel együtt.


3.    Én a robot


 A robotikának 3 alaptörvénye van. Egy - A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen. Kettő -  A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének. Három - A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba. Nos mindez furává válik, amikor Spooner nyomozó (Will Smith) egy gyilkosság ügyében nyomoz, és az egyetlen gyanúsított egy robot. Ez a film egy nagyon izgalmas és meglepő élmény volt számomra. Ha még nem láttad, ideje, hogy meglátogasd a helyi video kölcsönzőt.


4.    A randi guru


 Ez az egyik kedvenc Will Smith filmem az összes közül. Minden alkalommal, miután megnézem, a sok nevetéstől izomlázam van. Alex Hitchensről (W. S.) szól, aki segít a pasiknak, hogyan jöjjenek össze és tartsanak meg nőket, miközben magának gondja van azzal, hogy összejöjjön a szerelmével (Eva Mendes).


5.    Hancock


 A Hancock egy újabb remek Will Smith film. Ő a szuperhős, akit mindenki gyűlöl, viszont amikor megmenti Ray (Jason Batemon) életét, Ray segít neki pozitív képet kiépíteni az emberek között. A humor, akció és romantika kombinációjával Will Smith ismét lenyűgözött.


6.    Én a legenda 


Ha bárkinek maradt volna valamilyen kételye Will Smith színészi képességeiről, akkor azoknak itt lesz vége. Ez a film Will Smith egyik legjobb és legtehetségesebb alkotása. Szószerint egyedül csinálta a filmet. Ha te tudsz lenni az egyedüli színész egy filmben majdnem 2 órán keresztül, akkor véleményem szerint fenomenális vagy. Dr. Robert Neville immúnis egy furcsa vírusra, ami majdnem az egész emberi fajt eltüntette a Föld felszínéről 3 évvel ezelőtt, és megpróbálkozik egy gyógyszert létrehozni ellene. Ez a thriller minden alkalommal amikor nézem a szék szélén tart!


Ha engem kérdeztek, Will Smith egy zseniális színész és ahogy az idő halad, a filmjei csak egyre jobbá válnak. Kiváncsi vagyok a nyáron megjelenő új filmjére is, a Föld után-ra.


 


Hozzászólások száma: (0)

Rajzfilm sorozatok felnőtteknek

2013-03-12 21:07:47Rajzfilm sorozatok felnőttek számára


 


9 Cartoons Made for Adults ...

Ki gondolta volna, hogy a felnőttek számára készített rajfilmek ekkora sikerré válnak majd?! Már rengeteget készítettek belőlük, és nem látszik semmi jele annak, hogy hamarosan abbahagynák (nem mintha panaszkodnék)! Most vessünk egy pillantást ezekre a rajzfilmekre.


I.                  Family Guy


 Minden idők egyik legjobb rajzfilmjének e a „Family Guy”-nak nem volt valami nagy sikere amikor először a képernyőre került. Miután levették a műsoridőről, és újra visszakerült akkor olyan jól megvetette a lábait, hogy mostanra már a 11. évadot készítik. Ha valaha is szükséged lesz egy jó nevetésre, akkor ez mindenképpen az a műsor, amit meg kell nézned.


II.               A Simpson család


 Ez a sorozat, ami úgy tűnik, hogy soha nem fog befejeződni, minden bizonnyal az egyik leghíresebb. Valószínűleg nincs olyan, aki legalább egy részt nem látott volna belőle. Bár személy szerint nem nézem a „Simpson családot” rendszeresen, de megvannak a kedvenc epizódjaim belőle. Semmi jele nincs jelenleg annak, hogy az írók le akarnának lassítani, de mégis ki sajnálná ezt? A „Simpson család” hatalmas rajongói körnek örvendhet és ez valószínűleg így is marad mindaddig, amíg folytatják a remek részek készítését.


III.           South Park


 Bár ez nem tartozik a kedvenc sorozataim listájához, de mindenképpen fel kell tüntetnem ezen a helyen. A többihez később sokkal vulgárisabb stílusban, ez a műsor kifigurázza a pop kultúrát és az embereket. Már néhány éve nem láttam egy részt sem, de hasonlóan az előbbiekhez ez a sorozat is hatalmas rajongói kört tudhat maga mögött.


IV.           Amerikai fater


 Szurkálódó humorával egyszerre szemelte ki magának a konzervatívakat és a liberálisokat is egyszerre. Személy szerint az egész részt végignevettem, tehát melegen ajánlom mindenkinek, aki szereti a megosztó, néha fura humort.


V.              Futurama


 Ez a sorozat lett az általam látott sorozatok közül a legtöbbször törölve és visszahozva a képernyőre. Bár az első évad még rendkívüli volt, és még egy szerelmi szállt is tartalmazott, ahogy az idő haladt, úgy csökkent a színvonala is. Bár a mostani részei nem a legjobbak, de még mindig megnevettetnek. Ha megakarod nézni, akkor inkább csak a korai részeket ajánlom.


VI.           A Cleveland Show


 A „Family Guy”-ból nőtte magát ki ez a sorozat és sajnos nem tudott felnőni a felmenőjének a humorához. Ha választhatnék, akkor inkább a „Family Guy”-t nézném, de ez nem állított meg abban, hogy szinte az összes részét megnézzem. Ne értsetek félre, nagyon sok a különbség a két sorozat között, talán csak nem elég. A kedvenc részem az egészben az ügyetlen tinédzser srác és a kissrác, aki sok mindenben hasonlít Stewie-ra.


 


Hozzászólások száma: (0)

Filmfolytatások 2013-ban

2013-02-27 22:10:032013-ban sok izgalmas folytatás jelenik meg. Igazából nem is tudtam róla, hogy néhánynak egyáltalán tervezik a folytatását. Mégis alig várom, hogy láthassam őket. Mint hamarosan meglátjátok tonnányi akció de néhány sci-fi film is megjelenik 2013-ban. Ha valaki hiányolna valamit, vagy bármi kommentje lenne, akkor szívesen várom a gondolatait a hozzászólások között.


I.  Az éhezők viadala: FutótűzNem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire várom ezt a filmet. Alig várom, hogy láthassam, hogyan működik az új casting, hogy oldották meg a játékokat és legfőképp azt, hogyan válik egyre intenzívebbé a szerelmi háromszög által okozott feszültség. Sajnos még sehol se találtam hivatalos előzetest, de ez csak még inkább fokozza a kíváncsiságomat.


II. Die Hard 5: Drágább mint az életedAzt mondom, hogy Schwarzeneggernek és Stalonénak változtatniuk kéne, és vagy nyugdíjba kéne vonulniuk vagy a korukat kissé jobban figyelembe vevő filmekben kéne játszaniuk. Ugyanez nem mondható el Bruce Willisről. A Drágább mint az életed szerintem egy remek film volt. Az elején látható autósüldözéses jelenet például évek óta a legjobb amit láttam. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, főleg a McClane fanoknak.


III. Star Trek: SötétségbenRakjunk minden galaktikus nézeteltéréseket félre, én szerettem a Star Treket. Chris Pine szerintem remek munkát végzett és Zachary Quinto is elég jó volt. Úgy gondolom, hogy a második része is remek lesz – főleg akkor ha a hiányosságokat is kijavítják. Nagyon sok lehetőség van ebben a franchise-ban, és remélem, hogy a film megfelel majd az elvárásoknak.


IV. Vasember 3Nem gondolom, hogy a Vasember 3-nak bármi problémája lenne azzal, hogy a várakozásoknak megfeleljen. A szereplőgárda egy kissé szolid, de természetesen a főszerepet Robert Downey Jr. játssza. Ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy mindezt kompenzálják majd a látványos akciójelenetek és természetesen s már jól ismert Tony Stark féle szarkazmus.


V. Percy Jackson: A szörnyek tengere


 


Bár a Villám tolvaj egy kicsit bizonytalan volt, főleg mivel az emberek megérthető okok miatt a franchise-t a Harry Potterhez viszonyították, nekem tetszett a film, és ezt is izgatottan várom. Imádom a mitológiai filmeket és nagyon tetszett az, ahogyan a könyv és a film is megismertette a fiatalokkal a klasszikus isteneket. És komolyan megnézném ezt az alkotást már csak azért is, hogy láthassam Stanley Tucci-t Dionüszosz szerepében.


 


Hozzászólások száma: (0)

2013 legjobb filmjei

2013-02-21 17:31:541.    Óz: A hatalmas (március)


 


Csak én vagyok, aki úgy érzi, hogy már évek óta készítik ezt a filmet?  Az Óz a varázsló végigjárja a varázsló történetét. Oscar Diggs-ként, egy cirkuszi varázslóként kezdődik a kalandja, és végig követjük Óz világán, három boszorkány társaságában.


2.    A nagy Gatsby (május) 


Végre! Bár eredetileg már 2012-ben ki kellett volna jönnie a mozikba, de most májusban láthatjuk Baz Luhrmann által készített Fitzgerald novellájának adaptációját. Olyan sztárok kaptak benne szerepet, mint; Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan.


3.    Gravitáció (október) 


James Cameron úgy írta le, mint a korát 5 évvel megelőző film. Ez az izgalmas sci-fi George Clooney és Sandra Bullock főszereplésével egy kihagyhatatlan élményt fog nyújtani.


4.    A hobbit / Az éhezők viadala (december) 


http://images6.fanpop.com/image/photos/33300000/Catching-Fire-Wallpapers-catching-fire-movie-33312389-1280-800.jpg


Szóval idén az év két legjobban várt franchise-ai kibocsátják a folytatásukat, az év végén;    A hobbit: Smaug pusztasága és Az éhezők viadala: Futótűz kerül a vászonra.


 


Hozzászólások száma: (0)

Filmek Valentin napra

2013-02-13 22:00:025. Szerelem és más drogok


 


Milyen az a romantikus film, amit meg tudsz nézni a barátoddal, és aminek a nagy részében Anne Hathaway meztelenül szerepel, és jót tesz a kapcsolatotoknak? Az a film, amiben Jake Gyllenhaal is szinte végig ádámkosztümben van. Ez a vicces romantikus film annyira jó, hogy mindketten meg fogtok érte őrülni!


4. Barátság extrákkal


 


Ki nem szereti Mila Kunist? Én imádom őt személy szerint az „Azok a 70-es évek show”-ból, és ebben is nagyot alakít. Úgy gondolom, hogy a szikra Justin Timberlake és Mila között letagadhatatlan. Barátságosak, aranyosak, és ez a film a legjobb vígjáték, amit a lányok és a fiúk is imádni fognak.


3. Nász-ajánlat


 


Erre a filmre azért ragadtam rá, mivel imádom Sandra Bullockot. Úgy gondolom, hogy tehetséges, gyönyörű, és pluszba nagyon jól működik a kémia közte, és Ryan Reynolds között. Ráadásul a filmben még Betty White is szerepel! Milyen film lehetne rossz Betty White-tal? Egy kicsit kiszámítható, de akkor is az egyik kedvencem!


2. Csajok háborúja


 


Egy újabb nagyszerű film, amit megnézhetsz a barátoddal, amiben két csaj harcol az álom esküvőjéért. Ha még nem is tartotok a lánykérés szakaszában, akkor is jó megnézni, hogy alakul át ez a két lány, és a történetük megtanít arra, hogy becsüld a barátaidat… és hogy ne ugyanabban a hónapban házasodjatok.


1. Könnyű nőcske


 


Ez a romantikus film az egyik legjobb, amit a barátoddal megnézhetsz. Emma Stone nem csak gyönyörű benne, de eszelősen vicces is! Nagyon jó sztorija van, fantasztikus! Ígérem, alig bírjátok majd abbahagyni a nevetést a film alatt.


 Hozzászólások száma: (0)