Karácsonyra hangolódva

A karácsony nem csak egy ünnep. Egy érzés.

szeretember 2011.11.26. - 11:56 91259 látogatás 65 bejegyzés

Szeretet

2015-12-19 22:07:09

Ez a kis videó nagyon aranyos és az üzenete is nagyon fontos: ne felejtsetek el időt szánni arra, akit szerettek!


youtu.be/qehqv13PJwI


Hozzászólások száma: (0)

Karácsony a nagyvilágban

2015-12-15 20:08:11

 Az európai országokban mindenütt állítanak a német hagyományok szerint elterjedt szokásként karácsonyfát. Ennek, illetve az otthonok, valamint az utcák, közterek díszítésének azonan nincs mindenütt olyan nagy kultusza,mint a német nyelvterületen, avagy az északi országokban. A gyerekek természetesen mindenütt azért is várják a karácsonyt, mert ilyenkor ajándékot kapnak. A magyar családokban a Jézuska, vagy a Télapó hozza a meglepetéseket. A velünk szomszédos Austriában Christkindl, vagyis karácsony szülötte az ajándékhozó. 


Anglia:Nagy Britanniában Christmas, azaz Karácsony az év legfontosabb ünnepe. At utcák, terek fényárban úsznak, turistalátványosság a Harrods áruház kirakata, amelyet több ezer világító gömbbel díszítenek. A Trafalgar Square-en megcsodálható a hatalmas, díszes fenyőfa, mely a norvég nép ajándéka a briteknek, II. világháborús segítségükért.


Finnország:A finneknél a karácsony december 23-án kezdődik, még nem ünnepléssel, hanem munkával. Este miután a gyerekek lefeküdtek, a szülők elkészítik a másnapi ételeket, rendet, tisztaságot varázsolnak mindenhová. 24-én reggel a család körbeüli az aztalt. Hagyományosan fahéjas tejberizs a reggeli, amelybe egy szem mandulát rejtenek. Aki ezt megtalálja, nagyon szerencsés lesz a jövő évben.


Görögország:Görögországban a Karácsony 12 napot felölelő folyamatos ünnep. A december 25-től január 6-ig terjedő időszakot Dodekomeronak nevezik(jelentése 12 nap). Ebben benne foglaltatik mindháron ünnep, a karácsony, az újév és a Vízkereszt. 


 


 


 

 


Hozzászólások száma: (0)

Advent harmadik vasárnapja

2015-12-13 11:50:45

 Gaudete (örvendjetek!) vasárnap kiemelkedik a többi közül, ádvent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.  


Hozzászólások száma: (0)

Hogyan dekorálj karácsonyfa nélkül

2015-12-10 19:18:36

 Hogyan dekoráld ki a lakásodat anélkül, hogy karácsonyfád lenne? Ilyen dekorálási ötleteket hoztam nektek, amivel kidíszíthetitek a lakásotokat, hiszem ha még nem is mindenki teheti meg, hogy saját karácsonyfája legyen, azért még bárkinek lehet szép a lakása.

 


Hozzászólások száma: (0)

Ajándékötletek

2015-12-09 20:53:48

 Nincs is szebb és kedvesebb annál, minthogy sajátkészítésű ajándékot készítesz szeretteidnek. Ilyen kis kedves ötleteket hoztam most nektek.


Házikészítésü szappan

A Youtube-on már rengeteg videó van arról, hogyan készíts szappant. Érdemes kipróbálni, mert nagyon igényes ajándék szerintem egy illatos szappan.

Készítsd el magad a csomagolást

Ha már megvan az ajándék, de nem tudod hogyan csomagold be, dobd fel pár kiemelkedő figurával!

Teadobozos gyertya

Ha már kiürült egy régi teásdobozod, de olyan szép, hogy nem akarod kidobni, csinálj belőle gyertyát! Szerintem fantasztikus ötlet!Ehető ajándék


Szerintem mindenki örülni fog egy finom édességnek a karácsonyi vacsora után. 


Hozzászólások száma: (0)

Advent második vasárnapja

2015-12-06 13:54:00

 Színe hasonlóképpen a lila. Az ádvent mellet a nagyböjti időszaknak is lila az ünnepi színe az egyházi liturgiában. Számos helyen a Karácsonyt megelőző hetekben a lilát kékkel helyettesítik, hogy a két ünnepet megkülönböztessék egymástól. 


Hozzászólások száma: (0)

Karácsonyi díszítés

2015-12-03 16:43:39

 Ha szeretnél valami nem túl bonyolult csomagolást készíteni ajéndékaidhoz, akkor egy ilyen papírból készült masnival feldobhatod az egészet.

www.facebook.com/diyideasforyou/videos/1622392291353580/A másik dolog, amit mutatni szertnék nektek az egy szalvéta, ami karácsonfa alakú. Szerintem nagyon jól mutat majd az ünnepi asztalon.

www.facebook.com/instructables/videos/10152961476446913/ 


  


Hozzászólások száma: (0)

Helló December

2015-12-01 20:00:36

 Eltelt egy újabb hónbap és már itt is van december. Gonolom már mindenki várja a téli szünetet, ezért hoztam nektek pár programajánlót, amiket érdemes meglátogatnotok a szünetben.


Budapesti Adventi és Karácsonyi vásár

Kézműves, gasztronómiai és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorral és gyermekfoglalkozásokkal várja a Budapesti Adventi és Karácsonyi vásár a látogatókat a Vörösmarty téren. Ha van lehetőségetek ide mindenképp látogassatok el, mivel gyönyörű és nagyon hangulatos az egész vásár. A fények és illatok még kivárhatatlanabbá teszi a Karácsonyt. 


Adventi programok a Diósgyőri várban

Így még biztosan nem láttátpk a várat! Az ünnepi készülődés jegyében, a Diósgyőri vár is különleges fényekbe borul a vasárnapi gyertyagyújtásokon. A vár hétvégi programjain megtudhatjuk, hogyan ünnepelt  a király, és a gyerekek hogyan készítettek saját karácsonyi díszeket.


  


Hozzászólások száma: (0)

Boldog Adventet!

2015-11-29 20:43:07

 Advent első vasárnapja


Időpontja évről évre változik, Szent András napjához (november 29.) legközelebb eső vasárnapon ünnepeljük. Színe a lila: a templomi terítő lila, a szertartáson a pap lila miseruhát vagy stólát visel, illetve az adventi koszorún elsőnek meggyulladó gyertya színe is lila. 


 


Hozzászólások száma: (0)

Karácsonyi üdvözlőlapok

2015-11-28 15:48:14

 Lehet, hogy még egy kicsit távol van a karácsony, de jobb, hogyha előre kigondoljuk, milyen üdvözlőlapokat szeretnénk küldeni szeretteinknek, főleg ha a lapokat mi szeretnénk elkészíteni.

Ezek a kártyák szerintem nagyon ötletesek és könnyű őket elkészíteni. 
Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3 4 ... 7  >>