Kütyük és technika

Ebben a blogban nem szeretnék semmilyen filozófikus gondolatot megosztani veletek. Ez a blog az érdekes és gyakran értelmetlen technikai újdonságokról szól. nameg néhány nagy baromságról. Üdv olvasó!!

Gosti 2011.07.10. - 15:43 3110 látogatás 2 bejegyzés

Robin Reliant

2011-07-26 00:01:25

Üdv újra!


Ezen alkalommal egy fantasztikus kis autó szerű valamit szeretnék bemutatni nektek. A neve Robin Reliant.Ez egy háromkerekű kis jármű mely mindössze 450kg-ot nyom. Angliában gyártották a Reliant Motor Company-ban. Főbb jellemzői, hogy apró, gyenge, olyannyira, hogy csoda, ha eléri a 100km/h-t és mivel három kereke van, gyakorlatilag lehetetlen vele talpon maradni. Erről a jelenségről szól a Top Gear című angol autós műsor egyik tesztje Jeremy Clarkson-nal melyet az alábbi linken megtekinthettek:


www.youtube.com/watch


Az autót egyébként 2002-ig gyártották műanyag kasznival. Angliában elterjedtek a Robin Reliant versenyek is melyek tekintve a jármű szerkezetét igencsak brutális lehet és nem a sebessége miatt.


Hát ennyit erről a szerkentyűről. Viszlát olvasók.


Hozzászólások száma: (3)

Mivel is kezdjem?...

2011-07-10 16:04:36

  Nos amint a leírásban is olvashattátok ennek a blognak gyakorlatilag semmi értelme nem lesz, de véleményem szerint, ha sikerül úgy vezetnem ahogy szeretném, kellemes, jópofa kikapcsolódást fog nyújtani olvasóinak.


  Az első kütyü amit be szeretnék mutatni az valójában nem is kütyü, hanem ez:


A kép magáért beszél


  Gondolom mindenki felismerte a képen a használati tárgyat. Nos ez arra való mint a hétköznapi testvérei, azzal a külömbséggel, hogy ez egy rendkívüli hangulatot kölcsönöz a munkának. Elitista jellege abból adódik, hogy mintázata az Amerikai Egyesült Államok nemzeti fizetőeszközeinek legnagyobbikát ábrázolja. Talán nem tévedek, ha azt feltételezem, hogy sokunkban felötlött már a gondolat, hogy milyen lehet toalettpapír helyett papírpénzzel befejezni a napi ceremóniát.


  A vicc az egészben az, hogy ilyet boltban lehet kapni. Bár ezen bejegyzés megírásakor nem volt készleten, de tudni lehet, hogy Budapesten, az aréna plázában van egy bolt ahol ilyen és hasonló idióta dolgokat lehet vásárolni. A bolt neve kütyüshop. Talán kicsit undorító volt egyből egy ilyen "kütyüt" bemutatni, de ez van. És tudom, ha nem is valljátok be, mind szivesen kipróbálnátok!


  Na agyő olvasók! Hamarosan újabb baromságokkal jelentkezem.


Hozzászólások száma: (0)