Bizarr betegségek, orvosi érdekességek

Ebben a blogban furcsa, bizarr, hihetetlen orvosi illetve egészségügyi érdekességeket, mítoszokat gyűjtök össze nektek!

peti 2013.01.02. - 11:08 103864 látogatás 80 bejegyzés

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz.

2015-03-28 11:57:08Caligynephobia/ Venustraphobia- A gyönyörű nőktől való félelem


Néhány ember olyan a fóbiában szenved, melynek következtében félelmet, zavartságot és még depressziót is érezhet, amikor találkozik egy gyönyörű nővel. Ennek több oka is lehet, de a legvalószínűbbek a kisebbségi komplexus, önmagunk alulértékelés, vagy valamilyen trauma, melyhez tudatalattink egy gyönyörű nőt is köt. 


Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz.

2015-03-28 11:56:27Hippopotomonstrosesquipedaliophobia- A hosszú szavaktól való félelem


Már maga a fóbia neve is 35 darab félelmetes betűt tartalmaz, melynek elődje a sesquipedalian szó, mely azt jelenti, hosszú szó.


A fóbia legfőbb okozói, azok a félelmetes kiejtési versenyek a gyerekkorban, melyek során meg kellett tanulni a több szótagos szavakat. Manapság, a modern világban annál is kialakulhat ez a fóbia, aki felhagyott a könyvek olvasásával.
Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz

2015-03-28 11:55:10Euphobia – A jó hírektől való félelem


Mint tudjuk, mindenki szeret jó híreket hallani, és mindenki fél, amikor egy rossz hírt hall, de íme, egy megrázó fordulat - vannak olyan emberek, akik euphobiában szenvednek, és rettegnek mindenféle jó hírtől.


Az oka ennek a módfelett érdekes fóbiának az, hogy sokan a nem várt, rossz, kellemetlen híreket, szarkasztikusan, megtévesztő módon, csak jó hírként emlegetik. Az az ember, aki ebben a fóbiában szenved, amint meghallja, hogy valakinek van egy jó híre számára, azonnal körülveszi magát negatív, pesszimista gondolatokkal. A viselkedési terápia segíthet a betegeknek visszanyerniük az optimizmusukat.  
Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz

2015-03-28 11:54:30Pogonophobia- A szakállaktól való félelem


A fóbia elnevezése a görög eredetű pogono szóra származtatható vissza, menyek jelentése: szakáll.


Néhány ember negatív jellemzőnek tekinti a szakáll viselését, ugyanis nem tartják higiénikusnak, vagy barbár dolognak titulálják.(természetesen az elegáns, ápolt arcszőrzet, ami felkelti a nők figyelmét, már egy teljesen más tészta)
Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz

2015-02-20 11:51:51Soceraphobia – A szerzett családtagoktól való félelem


A soceraphobia nem más, mint a folyamatos félelem és aggódás, amit a szerzett családtagokkal való találkozás, érintkezés vált ki.


Ennek a fóbiának egy másik változata, a pentheraphobia, pedig az anyósoktól való félelem. Ennek a gyökere sokszor ott rejlik, hogy a fóbiában szenvedő egyed hasonlóságot fedez fel a házastársa illetve szülei közt. Meglepően magas számú frissen házasodott férfi és nő keres fel egy terapeutát ezért.
Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz

2015-02-07 16:55:52Didaskaleinophobia - Rettegés az iskolába menéstől


Ez a meglehetősen furcsa fóbia, amely kóros rettegést okoz az iskolától, körülbelül népességünk 5%-át érinti.


A fóbia gyökerei a tanulási zavarokra vezethető vissza, mint pl. a diszlexia vagy a diszgráfia, vagy egy olyan traumatikus emlékre, amely szembeállít az iskolával. A tanárokat fel kéne készíteni arra, hogy hogyan bánjanak azokkal a diákokkal, akik erre a fóbiára hajlamosak lehetnek.Hozzászólások száma: (0)

Furcsa fóbiák, amelyekben Te is szenvedhetsz

2015-01-17 17:10:44

 


A fóbiákat az esetek többségében külső, traumatikus esetek összessége vagy belső hajlamok váltják ki. Azok az emberek, akik valamilyen fóbia hatása alatt állnak, indokolatlan rettegést tapasztalhatnak, heves légzéssel, szokatlanul gyors szívveréssel, légszomjjal, izzadsággal illetve émelygéssel megfűszerezve. Ezek közül a bizarr fóbiák közül bármely feltűnhet rajtunk, ha csak részletesen is.


Alliumphobia - A fokhagymától való rettegés


Ez a fóbia egy intenzív félelmet kölcsönöz számunkra a mindennapokban a fokhagyma iránt. Azok, akik ebben szenvednek, mindenáron elkerülik a fokhagymát, és már a zöldség egyszerű látványától is elrettennek, viszolyognak.


A nem emberi teremtmények is rendelkezhetnek ezzel a furcsa fóbiával, a vámpírok és a szúnyogok is kerülik ezt a zöldséget.


A fokhagyma spray-k hatásos szúnyogirtóknak bizonyulnak. Azok az emberek is szúnyog-védetté válhatnak, akik nagy mennyiségben fogyasztották, vagy belélegezték ezt a zöldséget valamilyen formában. 


Hozzászólások száma: (0)

Hihetetlen kóma történetek VIII.

2014-10-21 15:34:55

A nagypapa, aki szexfüggővé vált miután felébredt a kómábólEgy idős, 81 éves nagypapa házi őrizetbe került saját családja által, miután egy bizarr baleset következtében szexmániássá vált. Az öregember 4 napon keresztül volt kómában, miután leesett egy szilvafáról svájci otthonában. Az operációt követően az öreg családja megdöbbenve tapasztalta, hogy az addig konzervatív, özvegy nagypapából előtör a tökös férfiállat. A szexőrült nagypapi 3000 angol fontot költött megtakarításaiból egy helyi bordélyban, ahol olyan lányok izgatták, akik az unokái lehettek volna. Miután a bírák szexmániásnak és beszámíthatatlannak nyilvánították, fia vette át az irányítást apja 2 háza és bankszámlái felett.Hozzászólások száma: (0)

Hihetetlen kóma történetek VII.

2014-10-17 09:30:56A horvát lány, aki folyékonyan beszélt németül miután felébredt a kómából


Egy horvát tini a kómából úgy kelt fel, hogy egy másik nyelvet beszél. A 13 éves Sandra Ralic esete kifogott az orvosokon. Azelőtt horvátul beszélt, de egy 24 órás kóma után elfelejtette anyanyelvét és csak németül volt képes kommunikálni. A szülei sem értették az esetet ugyanis lányuk csak pár hete kezdett el németül tanulni az iskolában. Az orvosok a mai napig próbálnak fényt deríteni a meghökkentő esetre, a kóma és az anyanyelv elfelejtésének okára.Hozzászólások száma: (0)

Hihetetlen kóma történetek VI.

2014-09-27 16:51:36A nő, aki kómába esik minden alkalommal, amikor azt mondja: szeretlek


Ez az odaadó anyuka egy ritka egészségügyi állapotban szenved: minden alkalommal, amikor kimondja a gyermekeinek, hogy „szeretlek”, kómába esik. Az 53 éves nő tinédzser kora óta szenved kataplexiában bár csak a 30-as éveiben derült erre fény.


A betegség gyakorlatilag az éberlétbe hirtelen betörő alvást jelenti. A beteg szinte teljesen lebénul, elveszti izmai tónusát, összeesik, ám ez a folyamat nem mindig jár alvással, a tudat sokszor ép marad, de képtelen a test irányítására!  Mindez rövid ideig tart, és váratlan érzelmi reakció hatására jelentkezik (ebben az esetben minden olyan alkalommal, amikor elérzékenyül, nevetni vagy sírni akar). A kezelésre alkalmasnak bizonyuló gyógyszerek viszont túl drágák, ezért nem engedheti meg magának azok rendszeres alkalmazását, ezért el kell fojtania érzelmeit, ha nem akar összeesni.  


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3 4 ... 8  >>