/ A Te történeted / Hogy milyen veszélyes a fagyálló? Hát ennyire!
  2014-01-01
Közzétéve

Hogy milyen veszélyes a fagyálló? Hát ennyire!

Olvassátok, és tanuljatok belőle, kérlek titeket! Ne legyen hiábavaló egy kihunyt emberélet!

Sziasztok!

Nos, miután kissé túltettem magamat azon, hogy meghalt a nagybátyám-nagyon jó Karácsonyi ajándék volt… amúgy gondoltam, hogy akkor legalább ne legyen értelmetlen a halála, és azok, akik elolvassák, okuljanak belőle.

Annyit tudnotok kell az előéletéről, hogy sokáig alkoholizált, majd 2003-ban, miután meghalt a nagyapám, leszokott a dologról, elment dolgozni, elkezdte felújítani a házat. Teljesen normális volt. Volt. Egyszer Szlovéniába indultunk ismerősökhöz - a nagybátyám, édesapám és én. Akkor egy üveg barna sört ivott meg. De apukám már akkor gondolta, hogy baj lesz ebből, és be is igazolódott, újra rászokott az ivásra. A már 77 éves nagyanyámmal laktak egy házban. Ő a kocsmába járt, vagy pedig otthon feküdt az ágyban, utóbb és panaszkodott, egy kicsit sem segített idős édesanyjának.

2 évvel ezelőtt… nem, is, most már három, a nagymamám szívinfarktust kapott. A nagybátyám akkor is épp a kocsma lócáját koptatta, így a nagymamámnak magához kellett kihívnia a mentőket. Azóta sokszor elgondolkoztam rajta, mi történik, ha nem marad eszméleténél nagyanyám…

Egyszer elvitte a mentő, akkor még különösebb baja végül is nem történt, egy hét után hazament, és folytatta addigi életmódját.

Viszont előző pénteken jött a hír, miszerint tényleg súlyos állapotban került kórházba. Ennek és nem sokkal később bekövetkezett halálának oka pedig az volt, hogy fagyállót ivott. Nem tudjuk ugyan családon belül eldönteni, hogy szándékosan tette-e, vagy már annyira öntudatlan állapotban volt. Nem ez a legfontosabb.

Hanem hogy pénteken majdnem 1 liter fagyállóval a szervezetében, addigra már valószínűleg leállt vesével kórházba szállították. Szombat reggel már nem sokat jósoltak neki az orvosok, és az első telefonhívás után körülbelül 2 órával jött is a telefon, hogy közöljék, meghalt.

Nem értem. Egyszerűen nem. Mert ha direkt tette, amit tett, akkor hagyhatott volna maga mögött legalább egy üzenetet, amelyben elmondta volna, mit és miért tett. Ilyen üzenet márpedig nem volt a szobájában.

Ha azonban véletlenül tette, akkor nem ivott volna meg majdnem 1 liter fagyállót, és még ma is élhetne.

Nagyon sok keserűség van bennem miatta. Mert amióta az eszemet tudom (zárójelben hozzáteszem, hogy 2000-ben láttam napvilágot) normális volt. Az is fájt, hogy újra rászokott az alkoholra, az pedig még jobban, hogy elment. Igen, neki lehet, hogy jobb így. Viszont, amit hátrahagyott, azzal van a probléma.

Merthogy elég jelentős mennyiségű adósságot hagyott ránk.

Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!