/ A Te történeted / Pia, drog és szex a kiránduláson
  2011-09-07
Közzétéve

Pia, drog és szex a kiránduláson

Kb. 1,5 évvel ezelőtt, 9. osztály előtt, összebarátkoztam egy lánnyal a suliból, aki a legnépszerűbb volt. Csinos volt, és minden fiú az iskolából belezúgott.

Olyan akartam lenni, mint ő. Mindketten táncoltunk és összebarátkoztunk a nyári táborban. Végül minden nap suli után együtt töltöttük a délutánt. Nagyon megszerettük egymást. De a baráti körből más lányokkal is csináltunk közös programokat.

Ahhoz, hogy barátságot kössek ezekkel a lányokkal, meg kellett szakítanom a kapcsolatomat a kedvesemmel, aki az első szerelmem volt. A lányok mondták nekem, hogy nem lehet szerelmem, ha velük akarok lógni, mert nem állhat közénk senki és semmi. Akkor azon a ponton nemet kellett volna mondani és hagyni őket a csudába, de elhatároztam magamban, hogy szerzek barátokat és általuk én is népszerű leszek.

A barátság elején semmi komoly nem történt. Csak lógtam a csajokkal és csupa olyan dolgot csináltunk, amit a tinik ilyenkor szoktak tenni. Amikor 9.-esek lettünk, a tanév közepén a dolgok kezdtek egyre komolyabbá és kockázatosabbá válni. A lányok mindent kipróbáltak, amit a filmekben láttak. Ittak, drogoztak és kipróbálták a szexet. Minden nap csak buliztak.

Még ez előtt tettem magamnak egy ígéretet, hogy nem iszom majd alkoholt a középiskola utolsó évéig és soha nem nyúlók kábítószerhez. Szűzen akartam megházasodni. Ám ezt az ígéretet egyre nehezebb volt betartani, akár hányszor bulizni mentem a lányokkal. Elkezdtem egy kicsit inni, de a szex és a drog szóba se jöhetett.

Időbe tellett mire rájöttem, hogy a lányokat csak a népszerűségük érdekli.

Azon a nyáron elmentünk kempingezni, a lányokkal és 4 sráccal. A lányok olyan dolgokat csináltak a fiúkkal, amiben én nem akartam részt venni. Az egyik srác addig-addig próbálkozott a szexszel, amíg bele nem mentem, bár én nem akartam. Meg akartam tartani a szüzességemet.

Azon az éjszakán, ott a kempingben, az a személy, akivé váltam, nem akartam lenni. Éreztem, hogy elveszítem a méltóságomat magammal szemben is. Bár tudtam, hogy ami azon az éjszakán történt, az nem az én hibám volt, úgy éreztem, hogy meg lehetett volna akadályozni valahogyan. Elkezdtem magam vádolni a történtek miatt. Elhatároztam, hogy visszaszerzem a régi énemet, így a kempingezés után már nem lógtam együtt a lányokkal.

A régi barátok visszafogadtak engem és most már tudom, hogy mi az az igazi barátság. Anyukám mindent tud, elmeséltem neki és nagyon sokat beszélgettünk erről. Ő is nagyon sokat segített abban, hogy visszaszerezzem a régi énemet. Megtanultam sok-sok leckén keresztül, hogy mi az a barátság és, hogy a szülők akkor is segítenek, neked, ha csalódást okoztál nekik.

A tini létnek vannak hullám völgyei, de az ember a felnőtté válással érett is lesz. Úgy gondolom, hogy amin keresztül mentem, az egy teszt volt, amin átmentem. Az ember a saját kárán tanul. A lányokkal való „barátságom” megtanított arra, hogy jobb ember legyek, ne legyek olyan naiv. Nagyon nagy erő kell ahhoz, hogy az ember a helyes dolgot válassza, de úgy érzem, ezáltal jobb ember lett belőlem.

A tanácsom azok számára, akik nyomás alatt álnak a társaik által és azt sulykolják beléjük, hogy igyanak és drogozzanak az, hogy ne tegyék! Kerüljék ezt a társaságot és keressenek olyan barátokat, akiknek hasonló a felfogásuk.

Szeretem azt az embert, akit látok, amikor a tükörbe nézek. Úgy alakítsd az életedet, hogy ezzel te is így legyél.

  További történetek


Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!