/ A Te történeted / Ne kövesd el ugyanazt a hibát!
  2011-06-01
Közzétéve

Ne kövesd el ugyanazt a hibát!

Apám alkoholista. Sokáig abban a hitben éltem, hogy az egész az én hibám. Azt hittem, tudok Neki segíteni, hogy minden más lesz, ha mondjuk meghallja az énekhangomat, vagy ugyanazok a dolgok iránt fogok érdeklődni, mint Ő.

Ma már tudom, az egyetlen esély a változásra az, hogy Ő is akarja. És bár sosem volt erőszakos, vagy veszélyes, ez az egész mégis kihat az egész életemre! Mostanában rájöttem valamire: Soha nem volt, és nem is lesz az én hibám. Neki kell magát túltennie ezen.

Egyszer, amikor depressziós voltam, elmentem egy pszichológushoz. Elmeséltem neki az apukámat, de ő nem értett meg. Az első dolog, amikor meghallotta, hogy az apámnak alkoholproblémái vannak, hogy odahajolt hozzám, és azt kérdezte: Az apád ver téged?alkoholista szülő

Én meg: Ó, Istenem dehogy, akkor már réges-régen elmondtam volna valakinek! És aztán olyan volt, mintha nem is értette volna, hogy mi a bajom. Úgyhogy megadott nekem néhány telefonszámot, olyan szervezetekét, amik hasonló helyzetű fiatalokon segítenek.

Mindez nagyon szép és jó, csak nem az, amire akkor nekem szükségem volt. Le kellett őt valahogy szoktatnom, hogy ne érezzem magam kellemetlenül, amikor nem tudott elvinni valakihez 5-kor, mert már ittas volt. Ezt nem tudják nekem megadni, még egy ilyen szervezetnél sem.

Amikor hallom a társaimat a ló másik oldaláról, hogy ők mennyire berúgnak majd, én csak csendben hallgatok.Tudom, hogyha bármit is mondok, kitörnek belőlem az érzések, amit ők úgysem értenek. KI NEM ÁLLHATOM, ha valakinek a barátaim közül alkohol problémája van! Elszomorít a tudat, hogy minden szándékom ellenére tehetetlen vagyok, mert ez az Ő problémája, neki kell elhatároznia magát arról, hogy abbahagyja az ivászatot.

Én úgy döntöttem, élni fogom az életem, megcsinálom a saját baklövéseimet, és nem rágódom az övéin. És ha valaki megkérdezi tőle, hogy szeretnék-e egy vodkát, a válasz mindig „NEM” lesz!

  Még több történet


Forgasd a tollad, írd ki magadból! Ez a Te oldalad! Küldd el nekünk írásodat, és szerkesztőink rövid átfutás után megjelentetik írásod! Miért is jó ez neked? Megoszthatod a világgal, barátokkal, ismerősökkel és másokkal gondolataidat és véleményedet a világról, egészségről, egészséges életről. Te hogyan képzeled el az életedet? Te hogyan tudnál segíteni másokon, hogy jobban és egészségesebben érezzék magukat a bőrükben? Most rajtad a sor! Ragadj billentyűzetet és gépelj!